Acadia National Park Maine

Amerikai Egyesült Államok

Adatlap

Területe: 192 km²

Népesség:

Leírás: Az Acadia Nemzeti Park a Mount Desert Island nagy részén és az azt körülvevő kisebb szigeteken terül el számtalan látnivalóval. A park alkalmas akár egy egész hetes kikapcsolódásra, túrázásra, strandolásra, de ha csak egyetlen nap áll rendelkezésre, akkor is számtalan lehetőséget kínál a látogatók számára.

Számos magaslati pontot lehet itt "megmászni", vagy akár autóval megközelíteni. Azt mondják, aki napfelkeltekor a Cadillac Mountain tetején áll, az látja meg először a Napot az USA-ban aznap.

A park központja Bar Harbor, egy igazi nyüzsgő kisváros, ami esti kikapcsolódást biztosít fiatalok és családok részére egyaránt.

Elhelyezkedés: A park a Mount Desert Island-en található, Trentonnál köti össze Maine szárazföldi részével egy igen rövid híd. Az állam fővárosától kb. 200 km-re, a legközelebbi nagyobb várostól, Bangortól, mintegy 70 km-re található.

Közlekedés: A parkot közúton lehet megközelíteni:
- Az állami 3-as főúton (nagy része közös a US-1-es főúttal, Ellensworthnél válik szét a kettő)
- Az I-95-ös autópályán Bangor felé, majd Bangortól a US-1A főúton délkelet felé, és Ellensworthnél kell rátérni az állami 3-as főútra, ami Bar Harborba visz.

· Nézd meg és szerkeszd a részletes adatlapot!

Magyar  Română  Slovenčina