Balatonszemes

Magyarország

Adatlap

Területe:

Népesség: 1 871 fő

Leírás: A településhez mintegy 5,5 kilométer hosszúságú szabad strand tartozik. A vízparttól távolabb eső utcák számos nevezetességet rejtenek: a romantikus mintákat követő Bagolyvárt, a kivételes tehetségű színész, Latinovits Zoltán emlékmúzeumát, valamint a postai szállítás történetét bemutató gyűjteményt.

Balatonszemes élete főként az idegenforgalomra épül. Az 1800 lakosú faluban nyaranta tízszer ennyi ember is megfordul. Ennek ennek ellenére településünkre nem jellemző a nyüzsgés. Ezért is nevezik oly sokan családias zöldövezetes üdülőhelynek. Az igazi szemesi hangulatot a szép, régi polgári villaépületek látványa, valamint a fás, virágos, parkos területek gazdagsága adja. A Balaton partján több kemping, szálloda és vendégfogadó van, emellett számos család foglalkozik egyénileg is vendéglátással.

http://www.balatonszemes.hu

Elhelyezkedés: Balatonszemes a Balaton déli partjának közepén, a 7-es főút mentén, Budapesttől 130 km-re, Balatonlelle és Balatonszárszó között, egy enyhe lejtős dombháton fekszik.

Közlekedés: Megközelítése közúton és vasúton is jó, a fürdőszezonban gyakran közlekednek a vonatok és a buszok is. Budapesttől az M7-es autópályáról is elérhető.

· Nézd meg és szerkeszd a részletes adatlapot!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...
Magyar  Română  Slovenčina