Keszthely

Magyarország

Adatlap

Területe:

Népesség: 20 762 fő

Leírás: Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. A városnézést kezdjük a Fő téren. Itt található a Városháza , benne a Polgármesteri Hivatal, amelynek alapjai 18. századiak, mai formájában copf stílusú. A tér meghatározó épülete a ferences rendi kolostor és temploma, amely a törökkorban végvárként szolgált, szentélyében láthatók hazánk legnagyobb felületű gótikus falfestményei. A tornyot az 1880-as években építették hozzá, de a rózsaablak eredeti.A templom előtt a millennium évében állították fel az alapító Lackfi István nádor lovas szobrát.

Elhelyezkedés: A nyugat-balatoni régió sajátos helyet foglal el Magyarország térképén. Turisztikai szempontból egy olyan régió része - a Balatoné - amely fontos desztináció mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára.

Közlekedés: Mivel a Nyugat-Balaton régióban ennyi kellemes élmény gyűlt össze, megközelítése is egyszerű és gyors, hiszen a közlekedési útvonalak is oda vezetnek, ahol minden kedvére valót megtalál a kíváncsi érdeklődő.

· Nézd meg és szerkeszd a részletes adatlapot!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...
Magyar  Română  Slovenčina