Tatabánya

Magyarország

Adatlap

Területe:

Népesség: 71 712 fő

Leírás: Komárom-Esztergom megye mai székhelyének neve 1902. szeptember 16-án került a helységnévtárba, akkor még csak egy kisközséget jelölve. A város ma a térség szellemi, kulturális és gazdasági központja.

Elhelyezkedés: A település Komárom-Esztergom megyében található.

Közlekedés: Budapest és Győr felől is az M1-es autópályán közelíthető meg a leggyorsabban. A szári leágazást elhagyva egy magaslatról tárul elénk a négy községből kialakult, folyton változó (egykori) iparváros a maga rendszertelen településszerkezetével.

Budapestről az autópályán a város 30-40 perc alatt, Győr és Székesfehérvár 40-50 percen belül érhető el. Vonattal Budapestről InterCity járattal 49 perc, Győrből 39 perc a menetidő. Székesfehérvárról csak komáromi vagy budapesti átszállással érhető el a város mintegy 2 óra alatt. Autóbusszal Budapestről 1-1,5 óra, Székesfehérvárról 75 perc alatt jutunk el Tatabányára.

A Budapest ? Hegyeshalom vasútvonalon való elhelyezkedés lehetővé teszi a közvetlen eljutást akár Bécsből is (EuRegio vonattal mintegy 3,5 óra, EuroCity vonattal Győri átszállással 2,5 óra). A kistérség települései személygépkocsival 10-15 perc, menetrend szerinti autóbusszal általában 10-35 perc alatt elérhetőek, kivéve Szomort és Gyermelyt, ahová az 1 órát is meghaladja a menetidő.

· Nézd meg és szerkeszd a részletes adatlapot!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...
Magyar  Română  Slovenčina