Néhány nap Dunakilitiben

Magyarország Dunakiliti Szigetköz Wellness Hotel ****

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 05.  - 2007. aug. 08. (3 nap)

1 hozzászólás I 2 412 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. aug. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vargacsaba Beszámolója

Cimkék: Dunakiliti  Hotel  Szigetköz  Wellness 

vargacsaba még nem értékelte!
Az értékelések összesen:

3.2

Eddig 7 utazó értékelte.

Vegyesek az érzelmeim a hellyel kapcsolatban, összességében pozitív benyomásokat szereztem, de sok apró, zavaró momentum van, ami miatt nem zavartalan ez az érzés. Természetesen a 3 nap kevés volt arra, hogy mindent megismerjek.
Maga az épület jó benyomást kelt első ránézésre, de azért lenne néhány kérdésem a tervezőjéhez. Pl., hogy miért dugta el a főbejáratot? Ez persze nem nagy gond, egyszer kell megtalálni. Az már inkább, hogy eléggé zegzugosra sikerült a belső tér, ha a szobánkból el akartunk jutni az épületen keresztül a wellness részlegbe, akkor hoszassan kellett kanyarognunk, lépcsőznünk útmutató táblákat követve. A legnagyobb gond azonban nem ez. Maga a szálloda a Duna egy holtága mellé épült, szép környezetben van, viszont a szobák töredéke néz a Dunára, a többségből a parkolót, a gazos útszélét, az épület falait lehet látni. A mi szobánk (209) a főbejáratra nézett, szemben a konyha elszívójában gyönyörködhettünk. Ez mindjárt egy másik problémát is okozott: a zaj miatt nem lehetett nyitva tartani az ablakot. Légkondi persze van a szobában, aki tud amellett aludni, annak jó.
Ezekért a kellemetlenségekért kárpótol valamelyest, hogy a belső udvar az éttermi terasszal, a külső medencével a Dunára néz, kellemes környezetben lehet ücsörögni, napozni.
A szobák rendben vannak, az ágy kényelmes, tisztaság van, minden nap takarítanak. De azért itt sem minden tökéletes. A sötétítőfüggönnyel pl. meggyűlt a bajom, inkább csak dísz, sötétítésre kevésbé alkalmas. Kissé fura, hogy nincs mennyezeti lámpa, de a két olvasólámpa és az állólámpa azért elegendő. Annál furcsább ez a fürdőszobában, ahol egy szál szpotlámpa világít a tükör felett homályban hagyva a zuhanyzófülkét. Ez a világítás borotválkozáskor sem túl előnyös. Ha már a fürdőben vagyunk: utóbbi idők hülye szokása, hogy nincs polc, ahová lerakhatod a pipereszereket. Törölközőt viszont kapsz bőven, fürdőköpenyt is.
A szobában ingyen van az internet, elvileg csak dróton, de nekem sikerült befogni a wifit is.
A tv csatorna választék szegényes (MTV, m2, RTL Klub, TV2, Eurosport valamint osztrák és szlovák adók), úgyhogy jobban teszed, ha az estéket inkább a pubban töltöd, ami hangulatos helynek néz ki, bowlinggal, meg ami kell. A konyha nagyon jó, az étlap változatos, az árak megfelelnek a 4 csillagnak. Akinek ez fontos, a kávé is finom. Kiemelném, hogy a személyzet nagyon udvarias és képzett is, ami nem kis szó hazánkban.
Nézzük a wellness részleget. Sajnos természetes gyógyvíz nincs Dunakilitin, ezért melegített vízben lehet áztatni. A medence inkább pancsolásra alkalmas. Szerencsére nincs agyonklórozva. Néhány buzgár és egy csobogó adja a wellness érzést, amit itt szerencsére nem csak 20 percenként kapcsolnak be. Van egy jakuzzi, akinek ez kell.
A szaunarészlegben van két finn szauna (ezt jobb, ha leírom, mert a honlapról nem derül ki egyértelműen), 90 és 110 fokosak, valamint egy infraszauna. Szauna után praktikus a külső medencében megmártózni, az jó hideg.
A medencetérben van egy zöld sarok is ékszerteknősökkel, gyerekeknek kiváló elfoglaltság, addig sem a szülőket nyúzzák.
Kipróbáltam a masszázst is. Aki nem kedveli a dögönyözős matrónákat, annak szívből ajánlhatom az ifjú hölgyet.
A szállodához nagy park is tartozik egy kecskével és két birkával, úgyhogy állatszerető gyerekekkel nem lesz gond. A Dunaparton ki van alakítva egy homokos plázs is, itt nyugodtan lehet úszkálni. Rendelkezésre áll egy kajak és egy kenu (ingyen), bár messze nem lehet menni. Viszont a kenut ne próbáld meg a feleségeddel kettesben visszatenni az állványra, hacsak nem kalapácsvető a drága.
A park végében található egy csárda szerű étterem, jobb felkészülni rá, hogy itt szombatonként esküvőt rendeznek.
A környéket nem volt időnk megismerni, de a Dunakiliti Duzzasztómű gyalog is könnyen elérhető, egyszer azt is érdemes megnézni. Lustáknak ingyen biztosítanak biciklit.

Szóval egy akciós hétvégét mindenképpen megér a dolog, próbáld megszerezni a 201-202-203-as szobát. Ja, és a szúnyogriasztót se felejtsd otthon.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zorazora - 2007.08.09. 13:10

Ez a lámpa-dolog már nekem is feltűnt!Szinte sehol sem találni mennyezeti világítást, annál több rész-világításra rendelt alkalmatosságot.Egyébként Dunakilitin én is jártam: véleményem szinte azonos.Egyszer kipróbáltuk.üdv.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Szent_Márton Szent Márton-napi Országos Nagyvásár
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi...
Harrer Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális...

Magyar  Română  Slovenčina