Két nap Szkopjéban

Macedónia Szkopje Hotel Square

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 27.  - 2007. júl. 29. (2 nap)

0 hozzászólás I 3 590 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. nov. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar panka Beszámolója

Cimkék: Hotel  Macedonia  Szkopje 

Hotel Square értékelése
panka értékelése:

4

Az értékelések összesen:

4

Eddig 1 utazó értékelte.

8 körül érkeztünk egy hosszú vezetés után a városba. A szállodát nem sikerült elsőre megtalálni, de aztán rájöttünk, hogy a bejárata egy lakóházból nyílik, és csak a felső emeleten van a szálloda, alatta irodák és lakások. Kellemes meglepetés volt a hűvös szoba.

Első utunk a szálló előtti téren található étterembe (Dal Met Fu) vezetett, ami valószínűleg Szkopje legjobb konyhájával rendelkezik. http://www.dalmetfu.com.mk. A teraszon találkoztunk először az egész országban elterjedt léghűtő rendszerrel: egy nagy ventillátor elé kis csőből hideg vízpárát eresztenek, amivel beterítik a teraszt, így hűtve a levegőt.

Reggel átmentünk a hídon, el a Nemzeti galériába, ahol fantasztikusak a belső terek, és az épp futó kiállítás is nagyon izgalmas volt. Az épület eredetileg török fürdő volt, nagy kupolákkal, márvány medencékkel és csobógókutacskákkal, és ennek a hammamnak tereit a galéria vette át, fehérre festették a falakat, és most épp bronz szobrokból és kortárs festményekből volt kiállítás.

Innen a bazárba mentünk, nézelődni, szagolgatni, csodálkozni. Később megnéztük a város legújabb bevásárlóközpontját, ami a régi pályaudvar mellett áll. Itt a légkondícionált térben leültünk kávézni, és meg kellett állapítanunk, hogy itt mindenhol isteni frappét adnak, akárhol is próbáljuk. A kávékultúrájuk kifinomult, ismerik és jól főzik a rövid olasz macchiatot, a jeges kávét vagy a török, zaccos kávét, és Nescaféból nagyon habosra keverik a frappét, sok jéggel.
Magyar utazóknak fontos lehet, hogy a macedón csapvíz más, mint a magyar, és bár iható, sokaknál hasmenést okoz. Még akkor is, ha csak a jegeskávé jégkockáját készítik a helyi vízből, sajnos. Szóval ajánlott a gyomorfertőtlenítő tabletta, és sok Immodium. Palackos vizet mindenhol olcsón lehet venni, inkább azt kell inni, mint az egyébként mindenhol csobogó utcai kutakét, bár azok hidegek és kristálytiszták.
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina