Skocjani barlang

Szlovénia Skocjan

Ott-tartózkodás ideje: 2007. máj. 06.  - 2007. máj. 06. (1 nap)

0 hozzászólás I 23 202 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. máj. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar edit66 Beszámolója

Cimkék: adriaonline_játék  barlang  kastély  vár 

Skocjan Trieszttől 20 km-re található , közelben van még néhány érdekes hely , Predjami rablóvár, Postonjai cseppkőbarlang ...
A Skocjan barlang 1986 óta a világörökség része .
Nyáron óránként indítanak csoportokat 10-től- 17 óráig . A jegyvásárlás után egy kis erdei séta után érünk el barlanghoz . Fényképezni tilos , de nem is nagyon érdemes , mert kevés a fény és olyan távolságok vannak, hogy szinte beláthatatlan a barlang .Egypárat azért fényképeztünk , de nem adja vissza a kép azt a különleges élményt, ami megragadott ott minket .
A "pokol kapuja", amely az Isteni színjátékának írásakor Dantét is megihlette, ez illik legjobban erre a helyre.
A barlang első részében gyönyörű cseppköveket látunk. /Paradicsom , Nagy-Terem / Majd elérkezünk a Morajos barlangrészbe ami 150m magas . A morajlást a 100 méterről lezúduló barlangi óriásfolyam a Timavó kelti. Érdekes ez a a hang , a félhomály, a párás levegő, az elképesztő mélység és magasság együtt misztikussá teszi ezt a helyet. Az út a folyó felett a sziklafalba kialakított úton vezet. A barlang legérdekesebb része a HÍD , amely a két sziklafalat köti össze.
Alatta dübörög a víz , körülötte szakadék mindenfelé , különleges látványt nyújt . A túra 1,5 órás, de kevésnek tűnt , mert mi még szívesen nézelődtünk volna tovább. Ahogy kiértünk ebből a varázslatos világból meglepődtünk, mert sötét felhők gyülekeztek felettünk ,
dörgött , villámlott ,de közben még sütött a nap. Aztán az eső győzött , mire a felvonóhoz értünk , már egy kissé eláztunk / hát igen így jár aki lemarad/ Szerencsére csak egy futó zápor volt , fél óra múlva már hétágra sütött a nap . Érdemes felmenni még a templomhoz is , csodaszép a kilátás.
Webkamerán megnézhető a barlang :www.park
-skocjanske-jame.si/Burger/SkocjanskeJame_Notranjost.html
edit66 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina