Ausztriai minikörút

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2006. júl. 04.  - 2006. júl. 08. (4 nap)

3 hozzászólás I 7 490 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Graz  Hallstatt  kastély  Krems  Linz  Melk  Salzburg  Salzkammergut  Velden  világörökség  Wörthi-tó 

Sziasztok!

Én ausztriai élményeimet szeretném megosztani veletek. Utazási irodával tettünk egy körutazást Ausztriában, így ízelítőt kaphattunk több tartományából is. Azt hiszem már a legelső megállónknál eldöntöttem, hogy Ausztriát szeretni fogom.

Első nap Duna menti városokat látogattunk. Krems egy ódon hangulatú városka, melyet a Duna szel ketté. Egyik oldalán az óváros terül el, másik partján pedig modern városrész van. Mi a hajóállomásnál kezdtük sétánkat, és az óváros macskaköves utcáin barangoltunk.

Következő megállónk Melk volt, ahol a híres bencés rendi Apátságot tekintettük meg. Az Apátság teraszáról csodaszép kilátás nyílik a városra és a Dunára.
Napunkat Felső-Ausztria tartományi székhelyén, Linzben zártuk. Megnéztük Fő terét, templomait.

Második napi programunk Salzkammergut felfedezése volt. Aki meglátja ezt a környéket nem fog tudni szabadulni a varázsától. Első utunk Bad Ischl-be vezetett, a császárvárosba. A hajdani császári család szívesen töltötte itt pihenő napjait. Mi Ferenc József vadászkastélyát, a Kaiser Villát kerestük fel, amit Sissi és Ferenc József kapott nászajándékba Zsófia főhercegnőtől. A villa egyik szárnya látogatható, mert a másik részen, Sissi legkisebb lányának Maria Valeria-nak az unokái laknak. Ezen kívül meg lehet látogatni a Lehar Villát, vagy egy sétát tenni a városban.

Innen továbbutaztunk Ausztria egyik legszebb kisvárosába, a szűk helyen épült Hallstatt-ba. A szemünk elé táruló látvány lenyűgözött. Csodálatos! Nem hiába lett a tó és környéke az UNESCO Világörökség részének nyilvánítva. A gyönyörű kék víz, az egymás fölé épült szép házak és a hatalmas hegyek…
Különleges élmény meglátogatni a városka parányi hegyi temetőjét és híres csontkápolnáját.
A mi programunkba nem szerepelt a sóbánya megtekintése, de aki arra jár, ne hagyja ki. Felvonóval lehet felmenni, a kilátás csodálatos.

Innen St.Wolfgangba és St. Gilgenbe látogattunk el. Mindkét városka a Wolfgang-tó partján terül el. St. Gilgenben található Mozart édesanyjának szülőháza. A Fő téren lévő Városháza előtt pedig áll egy Mozart szobor, amely a hegedülő „gyerek” Mozartot ábrázolja. A szomszédságában van egy üzlet, ahol nagyon olcsón lehet hozzájutni a Mozart csokikhoz, likőrökhöz.

A délután további részét Salzburgban töltöttük. Salzburg az egyik legszebb osztrák tartomány. Ide mindenképpen érdemes ellátogatni. Óvárosát az UNESCO a Világörökség részévé tette. Mozart születésének 250. évfordulója volt, erre emlékeztek egész évben különböző rendezvényekkel. Először közös séta keretében ismerkedtünk a város legismertebb látnivalóival (óváros, Mozart lakó és szülőháza, Hohensalzburg erődítmény a siklóval, Püspöki Rezidencia, Dóm, St. Peter apátság, tartományi gyűjtemény, Salzburg barokkmúzeum…) Utána szabadprogram keretében magunk indultunk útnak érdekességeket kutatva, a város folyója, a Salzach mentén sétálgattunk.

Hallstatt mellett a másik, ami leginkább lenyűgözött, Ausztria legmagasabb hegye: a Grossglockner. 3.798 m magas, mi a Ferenc József kilátóig mentünk fel, ez 2369 méter magasságban van. Fantasztikus látvány onnan szétnézni a havas hegycsúcsokra.

Ellátogattunk az Osztrák Riviérának is nevezett Wörthi tóhoz. A délután első felében rövid tóparti sétát tettünk Ausztria egyik legelegánsabb üdülőhelyén Veldenben. Majd a híres Maria Wörth-i plébániatemplomot tekintettük meg.

Utolsó napunkon Steiermark tartományi székhelyén, Grazban néztünk szét. A Mura folyó két partján, a város középpontjából kiemelkedő Schlossberg köré épült. A Schlossberg, azaz Várhegy az óváros fölé emelkedik. Több úton is felmehetünk, mi a siklót választottuk fölfelé, le pedig gyalog jöttünk. A Várhegy ékessége az Óratorony. Ennek az az érdekessége, hogy a nagymutató jelzi az órákat, a kismutató pedig a perceket. Városnézésünk során megismerkedtünk a tartományi székházzal, városházával, Hercegi udvarral, Művészetek Házával, a város templomaival, és egyéb gyönyörű épületekkel. A Murán található egy kagyló formájú fém „sziget”, amit Mura-szigetnek neveznek. A Mura mindkét partjával híd köti össze, így átjáróként is funkcionál. A szigethez hasonló másik különlegesség a Művészetek háza. Azt pedig köznyelven "tehén"-nek nevezik. Érdekes formája van.

Nagyon sok szép élménnyel és ismeretekkel gazdagodtunk. Érdemes volt elmenni.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
monetto - 2007.08.21. 21:45

A barátnőmmel mi is erre jártunk két évvel ezelőtt. Azóta is emlegetjük,mert annyira tetszett!!:))

kalled - 2007.08.20. 08:32

Szia! Ehhez még egy bajorországi kirándulás jött hozzá, (Sasfészek és II. Lajos kastélya) csak azt külön beszámolóba tettem, hogy országhoz tudjam csatolni. Egyszer nekem is célom az Alpok igazi nagy hegyeit megnézni:)

raffayhun - 2007.08.20. 03:05

Üdv!Mi nagyjából ugyanezt a túrát csináltuk végig a múlt héten (minusz Hallstatt, plusz Bécs). Nagyon megérte, nagyon tetszett! Eldöntöttük, hogy télen a Klagenfurt->Innsbruck->körülnézelődés az Alpokban->Lichtenstein->Zürich utat járjuk be. Asszem akkor sem fogunk csalódni. :)Kösz a beszámolót, üdv!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo