Dél-afrikai körút 1. - Kruger National Park

Dél-afrikai Köztársaság Kruger National Park

Ott-tartózkodás ideje: 2004. feb. 02.  - 2004. feb. 24. (22 nap)

1 hozzászólás I 4 999 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. máj. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!

Cimkék: Afrika  amarula  Dél-Afrika  Johannesburg  Kruger  szafari 

Saját szervezésben jártunk Dél-Afrikában, nem utazási irodával mentünk, itthonról foglaltunk mindent. Johannesburgba érkeztünk meg ahol rokonokat látogattunk, majd másnap bérautóval tovább is mentünk a Kruger Nemzeti Parkba.
A Kruger óriási területen fekszik, majd 350 km hosszan nyúlik el a mozambiki határ mellett. Tábori szállást választottunk, ami azt jelentette hogy egy kis sátortáborban aludtunk bent a parkban, kb. mint a katonai sátrak voltak itthon. Óriási élmény volt, eszméletlen sok vadállattal találkoztunk a hajnali game walk-ok - fegyveres rangerek által vezetett gyalogos kirándulás -, illetve a délutáni és éjszakai game drive-ok során. De volt állat a sátrunkban is - skorpió :) -, illetve a táborba is bejöttek az antilopok. Volt hogy a vacsorát a spárga kerítés mögül figyelte pár méter távolságból egy hiéna. Vannak persze a parkon belül elkerített szállodák, illetve napijeggyel is lehet a parkot látogatni, de az szerintem valamivel kevesebb élményt, közvetlen kapcsolatot ad az állatvilággal. Persze a kapcsolatból van amikor egy kicsit sok is, de így utólag már viccesnek tűnik amikor két ránk rohanó orrszarvú elől egy szál facsemete mögé próbáltunk elbújni nyolcan, közben meg a rangerek erősen lövöldöztek hogy elriasszák őket.
A parkba látcső, illetve egy jó erős zoommal bíró kamera nélkül szerintem nem érdemes elmenni, mi is itt fogadtuk meg hogy veszünk egy komolyabb fényképezőt. (Mint a képeken látszik ekkor még nem volt digitális gépünk sajnos.)
Rengeteg madarat is lehet itt látni, bár minket laikusként inkább az emlősök érdekeltek, egyedül talán leopárdot nem láttunk. A legtöbb állatot pár, esetleg pár tíz méteres távolságba meg tudtuk közelíteni, de volt hogy a kocsink egy zsiráfcsorda közepén állt. A gyalogtúrák során a rinokkal való találkozáson túl is rengeteg érdekes tapasztalatunk volt, megnéztük milyen növény az amarula (eszméletlen jó a belőle készült krémlikőr), de pl. egy vadkutya falka is becserkészett minket.
Aki szereti az állatvilágot annak Dél-Afrikában a Kruger szerintem kihagyhatatlan, egy életre szóló élmény.
Az itt töltött négy nap után irány vissza Jo'burg, majd lerepültünk a Garden Route-ra, Knysna-ba, mint azt legközelebb majd leírom.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Sherman - 2007.05.05. 21:51

A táborozás kalandosan hangzik nagyon:)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina