A szálloda, ahol megállt az idő

Magyarország Debrecen Cívis Grand Hotel Aranybika ***

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 11.  - 2007. aug. 14. (3 nap)

3 hozzászólás I 3 391 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. aug. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vadorka Beszámolója

Cimkék: Aranybika  Debrecen 

vadorka még nem értékelte!
Az értékelések összesen:

2.7

Eddig 21 utazó értékelte.

Elkövettük azt a hibát, hogy nem néztünk utána alaposabban a szállásnak, csak a honlapra és a szálloda hírnevére hagyatkoztunk. Pedig már annak gyanúsnak kellett volna lennie, hogy az agyondicsért szállodáról nem szerepelnek képek a honlapon.

A szálló kívülről impozáns, a hall már erőteljesen szocreál pompa.

Szerényebb igényű lévén a 3 csillagos szárnyba foglaltunk szobát. Itt gyakorlatilag 10 percet töltöttünk, majd vissza a recepcióra és átkértünk magunkat ráfizetéssel a négycsillagosba. Hogy mi volt a gond? Nagyon szűk szoba, az egyik fal mellett fejtől-lábig két lestrapált kanapé, öreg pokróccal leterítve. A szőnyegpadló piszkos, foltos, a bútorok ütött-kopottak. Az egész olyan, mint egy lestrapált kollégium.

A négycsillagos ennél jobb, bár a padló itt is kopott, az ágy nyikorog (de legalább viszonlag új a matrac), a hűtő ősrégi és nem túl tiszta, a függöny szakadt, a virágcserépen vastagon áll a kicsapódott só. A kedvencem az ágynemű volt, ezt úgy 25 éve a szállodának készíthették, bele volt hímezve a hotel neve. A paplan viszont új volt, és jó kétarasznyival hosszabb, mint a huzat.

Az étterem elvileg 1. katergóriás. Első ránézésre impozáns, a székek fehér drapériával letakarva. Érzésre elég fapados, és közelebbről jól látszik, hogy a drapéria foltos (nem kicsit, nagyon), és a kikandikáló szék- és asztallábak legalább 10 félék, de a kopottság közös bennük. A büféreggeli kínálata nem túl fantáziadús. Az étkészlet... tisztán emlékeszem, hogy az oviban ilyet használtunk. Nagy fehér füles bögrék, stb.

A legjobb a wellness részleg. Egy orosz vállalkozó üzemeltetheti, mert a színes nyomtatón házilag nyomtatott A/3-es plakátokon mindenhol orosz webcímet tüntettek fel. Időutazás a 70-es évekbe, erőteljes kórház-érzéssel. Kicsi medence, úszósapka közelező.

Mindent egybevetve, gyenge három csillagosnak elmegy, akit nem zavar az erőteljes szocreál érzés, a húsz-harminc éve "úgymaradt" berendezés és emellett a folyamatos öntömjénezés, az jól érezheti magát.
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (8 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
forher - 2008.02.19. 07:00

Mi is ezt láttuk és éreztük. Szerintem szégyen, hogy ezt a patináns szállodát így lealacsonyították. Amíg ott voltunk egymásnak adták a kilincset az ukrán és orosz buszos turisták, mire leértünk reggelizni 8 óra után, már nem volt zsömle, a svédasztalos reggeli pedig egy romhalmaz volt.

Juli78 - 2008.02.15. 10:20

Teljesen egyetértek. Mi is ezt tapasztaltuk.Többet vártunk a hírneve alapján, de sajnos csalódnunk kellett.

Bollaj - 2007.11.18. 23:09

Ugyanilyen tapasztalatunk volt nekünk is.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Őszi darules Hortobágyon
  A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina