Jó volt, de....

Románia Szováta Danubius Hotel Sovata

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 17.  - 2007. aug. 21. (4 nap)

2 hozzászólás I 9 118 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. aug. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar selma Beszámolója

Cimkék: Danubiusz  hotel  Medve  Szováta   

Danubius Hotel Sovata értékelése
selma értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4.6

Eddig 3 utazó értékelte.

Tegnap tértünk haza Szovátáról, és nagyon jól érzetük magunkat, de..........
A hires Medve tó miatt mentünk oda, ami egy óriási nagy csalódás volt. Na nem a tó, hanem a körülmények. Amikor itthon érdeklódtem a tó hőmérséklete iránt, azt mondták 30 fokos meleg. Na ez kell nekem. Mindjárt másnap irány a tó. A szállodából több mint 100 lépcsőn kellett lemenni az utra, amin át még vagy 25 lépcső le a tó bejáratához, onnan szintén vagy 15 lépcső és már el is jutottam a korlátig, ahol lépcsőn bele lehet menni a tóba. Igenám! a lépcsőn legalább 5 cm vastagságban alga, ami úgy csúszik, hogy megállni rajta szinte lehetetlen. Erősen kapaszkodva az elkorhadt deszka korlátba, ami még mozog is és láthatóan jó rozsdás dróttal van a stéghez rögzitve, végre beledugom a lábam... amit gyorsan ki is kaptam. Lehetett vagy 25 fokos. Nekem ez hideg. Valahogy mégis óvatosan belemerészkedtem, de aztán a körülöttem állók mondták, hogy mindjárt az utolsó lépcső alatt 3 m mély a viz. Hiába tudok úszni, azért nem vagyok nagyon bátor. Nem is mertem belevetni magam a vizbe, igy inkább csak lógtam a stég szélén a deszkába kapaszkodva, mig észre nem vettem a kiálló rozsdás szögeket. Igy aztán fél óra után elment a kedvem, és kimásztam a vizből, ami ugyan nagyon jó lett volna. Másnap megtaláltam az úgynevezett gyerekeknek készült fa medencéket, amiket a stég mellé épitettek, gondoltam ott majd biztonságosabb lesz. Hát az még borzasztóbb volt. A "medence" szintén fából készült, ami nem baj, csak hát ott még az alján is cm vastag alga lehetett, mert mint a korcsolyapálya, állni sem lehetett. Ennek ellenére rengetegen fürödtek a tóban, főleg helybeliek. Ők nagyon élvezték, én cseppet sem.A tó csak júliusban meleg, onnantól kezdve hűl.
Szerencsére a szállodában volt a tó vizével feltöltött nagyon kultúrált medence, ezen kivűl még egy medence klf. bugyborékolóval, ugyhogy ott nagyon jó volt.Maga a szálloda is igen kultúrált, tiszta, a kaja nagyon bőséges és változatos. Hát ennyit a Medve tóról.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rozsvera - 2008.07.17. 22:11

Tegnap jöttünk meg Szovátáról.Fantasztikus látvány Erdély a hegyeivel ,patakjaival és a Medve tó is.Viszont mi is úgy jártunk,hogy mindenhol 50 fokos,37 fokos vízről írtak,holott nem volt melegebb,mint a Balaton.Amikor az idő is rosszabbra fordult, inkább hazajöttünk.Nem hiszem el ,hogy akár csak 30 fokos is lett volna.

qmanto - 2008.03.10. 12:24

SziaEN az utobbi idoben ketszer voltam Szovatan mindig augusztusban.A Medve to meg akkor is elvezheto volt. Szovata meg gyonyoru.Nem igazan ertem hogy neked a 25 fok miert hideg? Eleg nehez dolgod lehet ha termeszetes vizben akarsz furdeni. Te tul sokat varsz a dolgoktol es rosszul allsz hozzajuk. inkabb azt kellett volna leirni, hogy a Medve to europaban sot a vilagon is egyedul allo. Azt hiszem talan valahol Amerikaban van meg egy ehhez hasonlo to. Ami alul melegebb mint felul.. Azert is kell a furdest abbahagyni deltol l3 ig hogy a to "kihuljon"... mivel a sok ember felkavarja a vizet. Bar ezt mindneki forditva tudja...Q


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina