Együtt úsztunk Csipetkével

Magyarország Lengyeltóti Kék-tó Üdülőfalu - Kemping

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 25.  - 2007. aug. 27. (2 nap)

0 hozzászólás I 8 269 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. szept. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar PoisonIvy Beszámolója

Cimkék: kemping  kutya  vízpart 

PoisonIvy értékelése:

4

Az értékelések összesen:

4

Eddig 1 utazó értékelte.

Úticél a Kék-tó Üdüdlőfalu volt Lengyeltóti határában, egy hétvégére. Kolléganőm ajánlotta a helyet, van két tó, lehet horgászni és fürdeni, kerékpározni, kirándulni, csend van és nyugalom, végső esetben pedig a Balaton sincs messze (14 km).
Gondoltuk fürdeni nem fogunk, legfeljebb a kutya a horgásztóban, mi meg majd nézzük. Mert a kutya majdnem minden fürdésre alkalmas helyről ki van tiltva Mo-on; viszont kirándulhatunk a somogyi dombságban, arra még úgy sem jártunk. Unatkozni meg nemigen szoktunk.
Kedvesen fogadtak a bejáratnál a vendéglátóink, bejelentkeztünk, felvertük sátrunkat, elhelyezkedtünk és körülnéztünk a kempingben, mely egy kis dombon terült el.
Hárman voltunk összesen a kempingben, egy német család sátorral, egy angol család pedig lakókocsival szállt meg rajtunk kívül. A fű és a bokrok gondozottak az egész üdülőfalu területén, a vizes blokkban zárt zuhanyfülkék, mosdók, külön wc-k kellő számban és tisztaság. Főzésre, mosogatásra, illetve mosásra alkalmas helyiség és rekeszekkel felszerelt hűtőszekrény is volt. Minden reggel takarították ezeket. Ezen kívül társalgó, tűzrakó hely, játszótér, teniszpálya, strandröplabda pálya.
Egy lépcsősoron lehet lejutni a tavakhoz, melyek gáttal vannak elválasztva egymástól. A fürdőtó mellett zuhanyozó, átöltözéshez elkerített rész, óriáscsúszda és egy újabb játszótér található, illetve csónak és vizibicikli is bérelhető.
Az üdülőfaluban szálloda is van, ahol sokkal több vendég szállt meg, 15-20 autó is állt a parkolóban este. Sajnos a szállodáról nem tudok beszámolni, csak a recepcióig jutottunk, ott kellett a kempingbe is bejelentkezni.
Az üdülőben megszálló vendégek ingyen használhatják a strandot, azoknak kell belépőt fizetniük, akik csak fürdeni, horgászni jönnek be.
Ugyan nem kérdeztünk rá, de tábla nem tiltotta és nem is szólt ránk senki, hogy a tóban a kutyával együtt úszkáltunk (igaz elvonultunk a tó végébe), amit mindannyian nagyon élveztünk. Talán ez volt a legjobb része az egész kirándulásnak!
Ezen kívül körbesétáltuk a tavakat, megnéztük a tó túloldalán lévő elkerített részen, de természetes környezetükben tartott vadakat, akik nem preferálták kutyán jelenlétét, ezért hamar tovább is álltunk.
Végül, de nem utolsó sorban, közel egy év elteltével ismét ellátogattunk a kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol most sok fiatal állatot is láttunk a nagytestű "öregek" mellett. Ők nem haragudtak a kutyánkra, habár csak 2 vékony drót, a villanypásztor választott el egymástól minket.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina