Hétvége Gdanskban

Lengyelország Gdansk

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 26.  - 2007. júl. 27. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 908 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. szept. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Dkelemen Beszámolója
Lengyelország városai közül eddig ez a kedvencem. Hangulatos, nem turistákkal agyonzsúfolt városka. Bár elvileg kikötőváros, ebből nem sokat lehet tapasztalni. Ha a tengert is látni szeretnéd, akkor a belvárosból a folyóparton indulnak hajók 1-2 órányi távolságra, ahol a tengerpartot is láthatjátok. (Lengyel ismerőseim Helt ajánlották, úgyhogy én is ott jártam.)
Maga a belváros nagyon szép, tele régi épületekkel, különösen a katedrális, ami olyan hatalmas, hogy nem is értem, hogy épithették meg igy a régi időkben.
Ottjártamkor pont a Szent Dominik Vásár zajlott, aminek a lényege egy folyamatos kirakodóvásár vagy három héten keresztül illetve különböző programok.
A város a borostyánokról híres még, úgyhogy itt az alkalom borostyán ékszereket vásárolni. Nagyon sok az utcai árus, de állitólag a legjobb a Marinicka vagy valami ilyesmi nevű utcában vásárolni, ahol 20 méteren kb. 20 bolt van és hatalmas a választék. (Illetve állitólag itt biztos lehetsz abban, hogy nem vágnak át).
A környéken ajánlom még a Malibor kastélyt, amely kb. 1 órai vonatútra van. (Sajnos én csak a vonatról csodálhattam meg.)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina