Róma :)

Olaszország Róma

Ott-tartózkodás ideje: 2006. márc. 07.  - 2006. márc. 11. (4 nap)

2 hozzászólás I 5 274 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója

Cimkék: bazilika  Colosseum  kút  része  Róma  Trevi  világörökség 

4 éjszakát töltöttünk Rómában. A lakótársam (Patri) volt kint Erasmussal 3 hónapot, és hozzá mentünk ki. Repülés fapadossal-sokszor hallom, hogy mennyit késett, vagy milyen rossz élmény volt egy fapadossal utazni. Nekem eddig mindig szerencsém volt. Soha nem volt semmi gond. 10 perces késés még a KLM-nél is belefér szerintem, de legtöbbször előbb ott voltunk, mint ahogy megadták az érkezés idejét.

Könnyü dolgunk volt Erikával, mert elénk jöttek autóval(Paolo), és elvittek a szállásra. Kicsit messze volt a történelmi központtól, de legalább ingyen volt, és többször is értünk jöttek esténként, és hazavittek az albérletbe. :)

Az első este azonnal a Vatikánt szerettük volna látni, és láttuk is. Óriási volt a Bazilika, nagyon szép minden, csak ámultunk, és fotózkodtunk több órán át. Aztán lesétáltunk az Angyal Várhoz, majd át a hídon. Esti fényben kivilágítva nagyon szép volt minden. Még a Tevere is, pedig alig volt víz. A Pantheon és a Trevi-kút kötelező úticél volt, ide sokszor eljöttünk. Erre a hihetetlenül kis térre beépítették ezt a csodálatos kutat, hihetetlen. :)

Másnap tömegközlekedéssel be a centrumba... Félelmetes, nekifutásból kell beszállni a metróba, ha nem vagy erőszakos, soha nem férsz fel. 4en egyszerre nem tudtunk beszállni, ketté kellett oszlani, hogy felférjünk.

A Colosseum, a Foro Romano, a Palatino, Vittorio Emanuele emlékmű elég program volt egy napra. :) Sokat sétáltunk és nézegettünk, de mindent látni akartunk.

Este a Spanyol lépcsőt néztük meg, sajnos a kutat és a templomot átépítették, így nem láthattuk.

Másnap a Vatikáni Múzeumban kezdtünk, érdemes elmenni. A Sistusi kápolna teljesen más volt, mint gondoltam, nagy élmény. A Bazilikát utána nappal is megnéztük, a Piétát és megfogtam Szt Péter lábát is. :) Ezután képeslapjainkat adtuk fel. Ajánlom erre a Vatikán postáját, mert sokkal megbízhatóbb és gyorsabb, mint az olasz posta.

Délután a Piazza Navonát néztük meg, majd a Panthenont és a Trevi kutat. Pizzáztunk, és fagyiztunk. Ez is kötelező. A legegyszerűbb pizza íze is különlegesnek tűnik. A fagyit pedig nagykabátban nyaltuk a Piazza Navonán a kutak között sétálva.

Este vendéglátonk jóvoltából elmentünk egy étterembe. 16Euroért 4 fogásos vacsorát kaptunk. Előétel, antipaszta, főétel és desszert. A bor(Lambrusco) is benne volt az árban. Ezek az olaszok tényleg szeretnek enni. Az ételek felénél feladtam, utána csak csipegettem.

Utolsó este még bulizni is voltunk, előtte a várost jártuk, megnéztük a Santa Maria Maggiorét, a Santa Maria Sopra Minervát, a Piazza Del Popolot, pizzáztunk és kávéztunk.

Sajnos Róma felfedezéséhez 4 nap nem elég. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Sok a látnivaló, mindenképpen visszamegyek még...
rothman kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rasszel - 2008.10.17. 21:02

Hát igen, mi is 4nap alatt próbáltuk meg a lehetetlent.. :) de nagyon jó volt! :D

sergios - 2007.09.23. 00:18

talán nekem annyi elég a -ÖRÖK-város


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina