János-hegy

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 13.  - 2007. okt. 13. (1 nap)

0 hozzászólás I 9 246 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója

Cimkék: gyermekvasút  János-hegy  libegő 

A János-hegy nagyon jó kirándulási célpont. Megközelíthető könnyen tömegközlekedéssel is. Mi a libegővel mentünk fel a hegyre. Első ilyen élményem volt. Nagyon tetszett. Előtte érdemes megnézni a libegő honlapját, hogy nincs e karbantartási nap. Informatív az oldal, minden kérdésünkre kapunk választ. 500Ft/fő felnőttnek www.libego.hu
Az nagyon jó ötlet, hogy nem lehet beépíteni a János-hegyet, de azért többet is megérdemel, mint egy 40 éves szocreál épületet, ahol büfé üzemel. Mellesleg lent is egy ehhez hasonló épület fogadott minket, ami nem túl bizalomgerjesztő...
Miután felértünk, 3 felé (Kilátó, gyermekvasút, fogaskerekű) is mehettünk volna. Elsőre az Erzsébet-kilátó mellett döntöttünk, azt néztünk meg. Nagyon szép állapotban van. 14 fok, napos idő volt kissé erős széllel, messze lehetett látni.
Nagyobb túrát nem szerettünk volna tenni, ezért a gyermekvasutat választottuk. 25 perc sétával elértük a János-hegyi állomást. Élvezettel szálltunk fel a kis vonatra, mivel 26 éves fejjel vidéki lévén, még soha nem jártunk erre. Azért jött egy kis mávos érzés... Az egyik megállóban 15 percet álltunk egy kis probléma miatt... :) www.gyermekvasut.hu 450ft/fő felnőttnek Érdemes előre tájékozódni, habár kissé túlbonyolították az árakat, és a kedvezményeket az internetes oldalukon.
A Széchenyi-hegyi megállóban felszálltunk a fogaskerekűre, és úgy jutottunk le a hegyről. Érdemes minden évben egyszer felmenni. Láttunk túrázókat, biciklizőket, futókat is. Szép a környezet, jó a levegő. El is álmosított minket mire hazaértünk. Nagyon jó kirándulás volt.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina