Az egyik legszebb tengerpart

Egyiptom Hurghada Siva Grand Beach Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2007. jún. 29.  - 2007. júl. 10. (11 nap)

3 hozzászólás I 14 328 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. jan. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar beata Beszámolója

Cimkék: tengerpart 

beata értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4

Eddig 2 utazó értékelte.

Olvastam utitársaim beszámolóját nekük az utazási irodával nem volt semmilyen kellemetlenségünk.Hozzá teszem mi nem irodát hanem utazási irodában dolgozó hölgyet választottunk évekkel ezelött aki ismeri a szállodákat az igényeiket és mindig nagyon jó célt ajánl.Idén a Siva Grand Baech szállodát. Pont a város központjában fekszik. Szép szálloda teljes ellátással. A tengerpartja lassan mélyülő apálykor a tenger visszahúzódik, és kristály tiszta a víz kb túlzás nélkül írom 100 m be lehet menni a homokos tengerbe és bokáig ér a víz. Apálykor a kis félszigeten lehet napoznI. Aki kicsit keresgél az könnyen talál akár tengeri csillagot is.Egyedül a csúzda hiányzott kicsit a gyerekeknek de a tengerpart kárpótólt minket.Az ellátás teljes de az ebéd és vacsora többnyire helyi ételekből tevődött a választékot nézve közel sincs olyan választék mint Törökországban vagy Tunéziában.
Viszont a szálloda nagyon tiszta a szakácsok egyszer használatos kesztüben főznek mi nem betegedtünk meg, az igazság az hogy mikor megérkeztünk kedves idegenvezetőnk ide adta azt a papírt amin nem csak a helyi tudnivalók voltak leírva hanem az is hogy rögtön megelőzés végett milyen gyógyszert szedjünk neve: ANTINEL.Nyugi minden második bolt patika.Csak bemegyünk és veszünk egy gyógyszert de itt is lehet alkudni.Amúgy amikor mi voltunk kint majdnem minden honfitársunk hasi-marsival küszködött nagyon megilyedtünk mert kis gyerekekkel voltunk ezért mi még a biztonság kedvéért bár soha semmit nem iszunk de kedves barátaink hoztak magukkal jó magyar házi kisüstit és azt beoszottuk de a gyerekeknek is adtunk belőle néhány kortot.Még valami csap vizet csak az igyon aki tisztitó kúrát akar tartani mert a csapvíz még fogmosásra sem alkalmas.Nekünk az utazás elejét ez az egészségügyi felkészítés kicsit beárnyékolta.
Nekünk tetszet Hurghada így hogy a város központjábn voltunk esténként sétálgattunk és magyar szó is megütötte a fülünket jó néhányszor azt utcán. A várost most kezdték kiépíteni és szerintem ezzel a gyors ütemben ahogy fejlődik várhatóan 15-30 éven belül kész lesz.Nem baj jó munkához idő kell. A fix áras boltok kb ugyon olyan árban vannak mint ha egy árusnál kő keményen alkudoznánk fél órát.A közlekedési szabályok közzül csak az egyirányú utca fogalmát ismerik és az uton megállni autóval szigorúan tilos mert elszállítják a járművet. Ha további probléma támad dudálnka dudálnak és dudálnak.
Érdemes bevállalni a hosszú utat és megnézni a Piramisokat bár nagyon fárasztó az út de csodálatosak a Piramisok kár lenne kihagyni nagyon szép a Kairói múzeum és MEGDÖBBENTŐ Kairó. Hogy lehet így élni?Az autókkal buszokkal addig mennek szó szerint amíg a kereke ki nem esik alóla.Nincs műszaki vizsga egy liter üzemanyag 19 Ft átszámolva. Nagy a szmog a kosz piszok. A szemetet a váróstól 100 km a sivatagban simán meg lehet látni mert elfújta a szél a házak TRAGÉDIA nincs egy normális épületük sem. Elfelejtették a házakat befejezni.Akinek pedig ebben a városban nem maradt hely az beköltözhet egy város széli kis kriptába és ha tisztán tartja ott lakhat.Egy szóval Kairó megdöbbentő.
Jó volt este a szállodába a nap végén megérkezni olyan volt mintha egy más világba csöppentünk volna.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Judit25 - 2008.03.31. 14:01

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy április végén hány fok van Hurghadán?Igen eltérő adatokat szedtem le a netről és nem tudom eldönteni , hogy 24 v 34 fok körül lehet ilyenkor.Köszi

beata - 2007.12.27. 19:29

cserem - 2007.12.27. 17:39

Halkan tenném hozzá, hogy azért nincsenek befejezve a házak, mert ha több generáció épít egy házba, akkor nagy állami támogatást kapnak évente, az építkezés befejeztéig... Így, hogy folyamatos az építkezés látszólag, hát folyamatos az állami támogatás is. Nem ismerős? Csiszta Magyarország :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina