Aki jön a 2008-as Olimpiára az találkozni fog vele.

Kína Peking

Ott-tartózkodás ideje: 2000. aug. 12.  - 2000. aug. 30. (18 nap)

0 hozzászólás I 2 485 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kinaisarkanykacsa Beszámolója
Pekingben nyit a világ legnagyobb reptere!

2008 februárjában nyitja meg fel- és leszállópályáit a világ legnagyobb, Pekingben épülő reptere. Az olimpia alkalmából épített komplexumnak egyedül a terminálja 2,8 milliárd dollárba kerül.

Szinte egész Peking építkezési lázban ég, a közelgő olimpiára való felkészülés miatt. Új luxusszállodák, kereskedelmi központok és éttermek látnak napvilágot nap mint nap, hogy felkészülten várják a jövő nyáron az országot elözönlő külföldi sportrajongókat.

Mindehhez persze elengedhetetlen a hatalmas utasforgalmat elbíró nemzetközi reptér is, amely várhatóan 2008 februárjában el is készül. A pekingi építkezés persze nem kevés pénzébe kerül a kínai kormánynak, annál is inkább, mert méretét tekintve új világrekordert köszönthetünk majd az átadáson.

Íme néhány adat, hogy a luxusreptér grandiózus méretet szemléltessük. Csupán egyetlen épülete, a 3-as terminál felülmúlja majd a londoni Heathrow Airport öt terminálját együttvéve.

A környezetbarát, napenergiát is hasznosító komplexumot egyébként mintegy négy év alatt tervezték meg.

Az építmény felépítésének költsége ugyancsak figyelemre méltó, hiszen csak a 3-as terminál 2,8 milliárd dollárba (494 milliárd forintba) kerül, nem beszélve a 4,6 milliárd dollárra (811 milliárd forintra) rúgó, hozzá kapcsolódó infrastrukturális kiadásokról.

A gigantikus reptér mindemellett a legmodernebb is lesz a világon. 245 hektáros területen fekszik majd és várhatóan 43 millió utast fogad majd évente.

A belsőépítészeti, illetve a dizájnelemek egyaránt a hagyományos kínai művészeti motívumokat és stílusjegyeket vonultatják fel.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina