Fürdőváros???

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 20.  (1 nap)

2 hozzászólás I 2 053 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. okt. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar TTG Beszámolója
Mielőtt az embernek gyereke születik, simán lehülyézi barátait, akik arról háborognak, mennyit is kell majd költeni a lurkóra... Aztán eljön az a kor, amikor őnagysága beszél, meg beszól, és egyértelműen kifejezi óhaját: uszodába akarok menni.
Mi bajunk is lehet, elvégre állítólag fürdővárosban lakunk. Ám gyorsan kiderül, hogy a fürdőváros titulust a 70+ német beutalósok, meg a yuppiek hülyítésére találták ki, a gyerekes család meg pancsoljon inkább az erkélyen felfújt gumilavórban... pláne télen.
Nyáron még semmi gond, elvégre minden strandon van pancsoló, meg kicsi, meg közepes medence, és ha jóindulatú a pénztárosnéni, a két és negyed éves kölyökről is beveszi, hogy kettő alatti és nem fizetteti ki vele az ezersokszázas belépőt. Az meg, hogy a szülő saját gyermekkorát idéző, csempehiányos medencék és a huzatos szaunák között evickélve mennyire lehet hárítani a lesből támadó vattacukros meg a játékárus támadását, egyéni leleményesség kérdése.
Télen azonban más a helyzet, és nem csak azért, mert a fagyásveszély miatt fel sem töltik a pancsolókat. Az úgymond egész évben nyitva tartó fürdők egy részét teljesen kaotikus módon újítják fel: a Széchenyiben a kinti, gyerekek által is használható élménymedencéhez 50 métert kell kutyagolni a hidegben, vizes fürdőruciban, a Lukácsba rendszeresen járó barátunk pedig nem tudta megmondani, hogy mikor éppen melyik medencét zárják le felújítás címszóval. (Segítséget a bazi hosszú nevű bp-i fürdővállalat honlapjáról se kapunk, örülünk, ha elsőre megtaláljuk a helyes menüpontot.)
A Gellért viszont szimpatikusnak tűnt, ezért irány, szombat délután (olyan szombaton, ami egyébként munkanap, tudjátok, a parkolóórák bezzeg működnek). A délután négykor érkező apuka+gyerek páros csak a zsémbes pénztárosnőt találja, aki felháborodva közli, hogy zárnak, mit is képzelnek, miért kéne nekik hétköznapi nyitva tartás szerint zárniuk (este 7-kor), szombat délután találjanak inkább jobb szórakozást. A gyerek ekkor már teljes eksztázisban üvölti, hogy USZNI AKAJOK, ezért apuka a tuti felé veszi az irányt, mert emlékeiben dereng, hogy a Hotel Hélia, ahova egykoron céges bérlettel jártak, milyen kellemes is volt... A szállodába érve hideg zuhany: a külön uszodabelépő fogalma nem létezik, 5 rugó a belépő, és az meg már csak a kártya lehúzása után derül ki, hogy a két és fél éves gyereknek is teljes árat kell fizetni.... Tízezer forint másfél órányi pancsolásért kivágja a biztosítékot, de nincs mit tenni, fürdővárosunk teljesen becsődölt...
Az már mellékes, hogy manapság bármely vidéki városban nagyjából egy ezresért egész napos mókakacagást kapunk egy felújított, tiszta, kulturált fürdőben - valószínűleg a benzinpénzzel együtt is jobban megéri kocsikázni egyet Esztergomba, Kiskunmajsára vagy Szegedre....
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
csigusz - 2012.08.19. 14:07

Gyermekbarát fürdőket és belépő árakat is találhatunk fürdőket összehasonlító gyűjtő oldalakon. Pl. a www.furdogyujto.hu oldalon az ország egész területéről böngészhetünk, de a budapesti fürdőket is megtaláljuk.

TTG - 2007.10.25. 09:23

Sot, kiegészítésként a kolleganom most javasolta Gyömrot. Gyerekmedence, tisztaság, reális árak. Bódottág.TTG


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Magyar  Română  Slovenčina