Berchtesgaden, Hitler egykori Sasfészke

Németország Berchtesgaden

Ott-tartózkodás ideje: 2006. jún. 06.  (1 nap)

1 hozzászólás I 38 439 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. nov. 02. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Berchtesgaden  Hitler  Németország  Sasfészek 

Berchtesgaden, Hitler egykori Sasfészke

Az épület Berchtesgaden mellett, 1834 méter magasan, a hegy csúcsán található. Érdekes volt, még az oda való feljutás is. A buszok csak 1000 méterig tudnak felmenni, onnan speciális hegyi buszok vittek minket. Az út egyszerre volt gyönyörű és félelmetes is. Egy parkolóba érkezünk, ahonnan az eredeti alagúton be kellett mennünk a hegy gyomrába, ahol az utolsó 124 méteren az eredeti liften lehetett feljutni a Sasfészek közepébe.

Az épületet és a hozzá vezető utat Martin Bormann, Hitler személyi titkára építtette ajándékként Adolf Hitler 50. születésnapjára. Az utat, az alagutat, a liftet és magát az épületet 13 hónap alatt készítették el. Hitler egyébként nem igazán szeretett itt lenni, mert félt a magasságtól is, és légvédelmi szempontból sem találta eléggé biztonságosnak. Az épületben vendéglő van, a folyosón pedig fényképek mutatják be az építkezés fázisait. Az egykori berendezésből csak a kandalló maradt meg.

A hegycsúcson körbenézve az Alpok hegyei és völgyei, az apró épületek odalenn, a Königsee csodálatos látványt nyújtanak.

Elgondolkodtató, de egyben fantasztikus élmény is látni ezt a helyet.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
tantras - 2008.03.21. 14:36

Kedves kisasszony! Kegyed látogatottsági csúcsokat döntöget! Persze nem csoda: érdekes beszámolója lenyűgöz, gyönyörű képei elvarázsolnak!Óh be szép lenne...De jó is volna most onnan fentről kémlelni a királyi tó fenséges mivoltát!!!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina