Ongon nyert utazásunk története

Magyarország Szombathely Park Hotel Pelikán ****

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 29.  - 2007. okt. 31. (2 nap)

1 hozzászólás I 2 024 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. nov. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar nyultanti Beszámolója
nyultanti értékelése:

4.6

Az értékelések összesen:

4.5

Eddig 4 utazó értékelte.

Egyik nap jött egy e-mail az Ongotól, melyben örömmel értesítettek, hogy mi nyertük a nyereményjátékon a szombathelyi wellness pihenést. Hurrá! Majd persze kibújt a kisördög mindannyiunkból: wellness pihenés? Vajon mit takarhat ez? Pihenés? Talán leülhetünk a recepciónál egy-két órára, jól kipihenjük magunkat, aztán mehetünk? De kiderült, hogy itt bizony egy 3 nap/2 éjszakás szállásról van szó, reggelivel, 2 főre. A 2 főnél újra elakadtunk, jobban szeretünk mi a két gyerkőccel utazni. Kiderült, ez sem probléma, a kisebb ingyen van, a nagyobbiknak csak a reggelijét kell fizetnünk. Ujjé! Akkor ki is jelöltük az időpontot, legyen ez az őszi szünetben. Így október 29-én felkerekedtünk Szombathelyre.

Gyönyörű volt a szálloda, hát hiába 4* az négy csillag. A szobában TV-n kívül még DVD lejátszó is volt. Hurrá! Nem használtuk. Lepakoltunk, irány ebédelni, aztán városnézni. A főtérre vezetett az utunk, nagyobbik fiam emlékezett rá, hogy nyáron már a nagyszülőkkel járt itt, Savaria karneválon. Megcsodáltuk az igazán szép és tágas teret, majd betértünk az OTP-be, mert olvastam, hogy ott lehet látni a borostyánkő-út egy részét, és római romokat. Gondoltam, le is fényképezem, miután megcsodáltuk, ettől az ötletemtől a biztonsági őr nem volt elragadtatva! :) A gyerekek elfáradtak, így visszasétáltunk a szállodába. Nagyon szép őszi időnk volt. Sajnos az uszodát és a szaunát ki kellett hagynunk, mert mind a két fiunk megbetegedett, ezt azért sajnáltuk, mert nagyon szép volt.

Második nap bőségesen bereggeliztünk, és Ausztriába indultunk. A határ mellett megálltunk egy rövid shopping erejéig, majd tovább haladtunk Bernstein felé. Útközben láttunk egy Burg jobbra feliratot, gondoltuk megnézzük. Schlaining vára volt az. Kívülről igazán mesebelien hatott. A várhoz egy viadukton át híd vezetett. Némelyik pillérje a 15 m-t is elérte. A vadszőlő és a moha futotta be a híd és a vár egy részét. Kissé ködös idő volt. Nagyon romantikusan hatott. Belülről kevésbé találtuk érdekesnek: a várban békekutatás folyik, és erről volt egy végeláthatatlan kiállítás a várban. De hősiesen végignéztük. Folytattuk utunkat Bernstein fel, majd Kőszegnél léptük át ismét a magyar határt. Felkerestük a jáki templomot is, melyet gyerekkoromban láttam utoljára. Gyönyörű volt, mint mindig. A belépő kimondottan olcsó volt (200-250 Ft körül lehetett), de vettünk egy kis füzetecskét is róla, ennek már sokkal húzosabb volt az ára (legalábbis méretéhez képest). Visszatértünk a szállodába egy rövidke pihenés erejéig, majd ismét Szombathely felfedezésére indultunk. Megnéztük a székesegyházat, ahol éppen gyönyörűen orgonált valaki, de sajnos a bejáratnál tovább nem juthattunk, csak egy üveglapon át csodálhattuk meg a templomot. Majd a templom mögötti részen megnéztük a romkertet. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy Magyarország ilyen kincsekkel rendelkezik, és nem tud élni a lehetőségével. Se egy tábla, se semmi nem segíti a tájékozódást. Végigjártuk a köveket, de nem tudtuk mit látunk. Ajjajj, van még hova fejlődnünk... Egy könnyű vacsora után jólesett a pihenés a szállodában.
Sajnos elérkezett a harmadik, hazautazásunk napja. Bár eredetileg úgy terveztük, hogy hazafelé még megállunk itt-ott egy kis városnézésre, de a kisebbik fiunkat orvoshoz kellett vinnünk, mert nem javult a köhögése, és hosszú hétvége előtt álltunk, így dél után nem sokkal már otthon is voltunk.
Köszönjük ongo.hu és Park Hotel Pelikán, hogy ilyen kellemes élményekkel gazdagodhattunk!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zsirfeka - 2009.03.16. 21:24

a szállás fejedelmi, profi beengedőrendszerrel, csodálatos szobák, csodálatos kilátás, csodálatos wellnes részleg (csak a medencét láttam, de az is ütött:))az étterem része viszont tanulhatna...lehet hogy a céges rendezvény miatt, de számomra nehezen elfogadható, hogy nem vitték el a pincérek a használt tányérokat, mivel svédasztalos volt, számolni lehetett volna hogy gyűlni fognak a tányérok...majd át tettük a szomszéd asztalra


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Szent_Márton Szent Márton-napi Országos Nagyvásár
2016. november 5-6-án rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi...
Harrer Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina