Gosztola, az ország egyik legkisebb faluja

Magyarország Gosztola

Ott-tartózkodás ideje: 2006. ápr. 23.  - 2006. ápr. 27. (4 nap)

3 hozzászólás I 13 441 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. nov. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Guma Beszámolója
Tavaly tavasszal Gosztolán pihentünk ,a Gosztolagyöngye Panzióban .
Gosztola a több mint 300 m magasan fekvõ falucska mindössze 16 állandó lakóval!Zala megyében található csodálatos, friss levegõjû, csendes, erdei környezetben.
Gosztola Lenti városától 5 km-re található, a szlovén és az osztrák határ közelében.
A Hotelban van egy kis Wellness fürdő is, ahol reggel és este megmártozhattunk, napközben jártuk a környéket.
Elször a közeli Örségbe kirándultunk. Szalafő - Pityerszeren itt egy skanzent nézttünk meg - ahol összegyűjtötték a tájegységre jellemző épületeket és használati tárgyakat.
Megcsodáltuk az elmult idők emlékét örző nádtetős házakat, régi épületeket.Az Őrség kis falvainak kanyargós utcáik, fából készült haranglábaik, fehérre meszelt házaik a régmultat idézik. A dombok ölében megbújó apró falvak sajátos hangulata adja az Őrség vonzerejét.
Nemcsoda, hogy az Őrség is bekerült Európa tíz legvonzóbb turistacélpontja közé. Az Európai Bizottság mult hétfőn jelentette be Brüsszelben a legvonzóbbá tett turistahelyek számára kiírt uniós díj (EDEN) nyerteseit. Országonként egy célpontot választottak ki, hazánkból az Őrséget.

Ellátogattunk Körmendre is, ahol a Batthányi kastélyban elhelyezett muzeumot néztük meg. Nem hagytuk ki a hires Jáki templomot sem. Mindig megcsodálom ezt a a román stilusú épitészet kimelkedő alkotását az egykori jáki bencés apátság monumentális bazilikáját.
Egy egész napot töltöttünk el a Vétyemi ősbükkös kellemes erdejében. Igazi faóriásokkal találkoztunk itt madárcsicsergés kiséretében. Kiscsehi határában a Budafapusztai Arborétumban számos különleges fa és cserjefajt ismertünk meg, és pihentünk egy kellemeset a kis tó partján.

Aki még nem járt erre szivesen ajánlom ezt a friss levegőjü, csendes zalai vidéket.Fantasztikus kiránndulásokat lehet tenni a dimbes-dombos érintetlen környezetben,a múlt örökségeit megismerni és közben barátságos falusi emberekkel találkozni.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
kalled - 2007.11.06. 18:01

Szia! Gosztolához képest lehet csalódnál. Inkább érdekes, mint szép. Nincs bolt, és az egyetlen éttermében sem helybeliek dolgoznak. Viszont van egy kedves "falugazda", aki végigkíséri a látogatókat a falucskán.

Guma - 2007.11.06. 14:39

SzaKöszi, hogy szoltál, máris javitottam az egyik legkisebb falujára. Bocs, ha rosszul irtam, nézd meg a linkjüket, onnan volt az információm.http://wellnesshotel.extra.hu/Aranyos kis falucska lehet Szanticska is, még nem járta arra, egyszer szivesen megnézném azt is.

kalled - 2007.11.06. 13:50

Szia! Magyarország legkisebb falujának a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szanticskát tartják. 20 háza, 2 temploma, erdei iskolája és 9 lakosa van. 1989-ben mindössze egyetlen egy lakosa volt. 2 éve jártam ott, nagyon érdekesnek találtam. Megérkezésünkkor haragozással köszöntöttek minket, nagyon finom ebéddel várták a csoportunkat, és távozáskor is harangszóval búcsúztak tőlünk.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo