Egyiptomi körutazás

Egyiptom

Ott-tartózkodás ideje: 2007. jún. 12.  - 2007. jún. 27. (15 nap)

0 hozzászólás I 3 926 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. dec. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tom112 Beszámolója

Cimkék: egyiptom  körutazás  nílus 

Mi 2007 június 12-én indultunk életünkben először Egyiptomba, a Kartago Tours-szal, és éltünk át egy életre szóló élményt.
Persze, azért azt tudni kell, nem a legfényűzőbb, és ezzel együtt a legdrágább útra fizettünk be tudatosan, hanem egy viszonylag elfogadható árú, 4*-os nílusi hajóútra, számítva arra, hogy az esetleges kényelmetlenségekért kárpótolni fog ennek az országnak a csodálatos történelme, történelmének máig fennáló emlékei, és ezek látványa ami valóban így is történt.
Egy életre felejthetetlen a Vörös tenger szépsége is, és az a rengeteg igaz szívből kedves ember akikkel találkoztunk, legyen szó kinnt élő magyarokról pl. Fazekas Zsuzsáról (honlapja: http://www.freeweb.hu/hurghada-hu/)aki azmellet,hogy búvároktatóként elérhető áron megmutatta a Vörös tenger csodáit, Hurghadai tartózkodásunk alatt , támaszunk volt problémáink gyors elintézésében.De mindenképp szólnom kell a Kartago remekül felkészült idengenvezetőjéről is, Bodoni Bíborkáról aki végigvezetett bennünket Asszuántól Kairóig, segített mesélt, mindent megismertetett velünk amit lehetett Egyiptom történelméből, mítoszaiból.A buszos utazások alatt kedves udvarias egyiptomi sofőrjeink voltak,a hajón (Nile Cruise) pedig egy vidám,kedves igazán belevaló csapat leste minden kívánságunkat. Kairóban a Novotel szállóban laktunk,szerintem ez a maga nemében egy pompás hely, bár a környezete még nem igazán rendezett, most épül a környék, de az ott eltöltött két éjszaka alatt ez igazán nem zavart, mert hiszen nem is igen voltunk a szállodában, csak aludni, enni, és még így is eltudtunk volna tölteni Kairóban akár egy hetet, hogy mindent láthassunk, és elég ideig csodálhassuk a műemlékeket.A körút után 8 napot Hurghadán töltöttünk, a Sultan Beach-ben. Szerintem elfogadható minőségű szállás, (bár itt sem sok időt töltöttünk az alváson,evésen kívül) a személyzet itt is rendkívül udvarias és kedves volt,pici bosszúságot csak pár hangos bárdolatlan orosz szállodatársunk okozott.
A belváros kissé messze esik de a minden pillanatban elérhető helyi taxikkal ( 8-10 egypt.font) ez sem veszélyes. A környékbeli üzletekben bármit meg lehetett veni amire szükségünk lehetett, az ár viszont mindig kemény alku tárgyát képezte.Erről jut eszembe: az egész út során, és Hurghadán is szembesülnünk kellett a már néha-néha tolakodó árusokkal,felhajtókkal, ami esetenként bosszantó volt, de ugyanígy volt benne szórakoztató is.Egyet viszont állítok, ha pár szót tud az ember a nyelvükön, határtalan kedvességgel hálálják meg. Nekünk nagy nehézségek árán sikerült pár szót megtanulnunk, és szert tettünk pár helyi lakos barátságára, ami a mai napig telefonos,sms-es kapcsolattartásban nyilvánul meg.
Végezetül mindenkinek aki ezután készül Egyiptomba, saját tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom a Kartago-t, bízva abban, hogy szolgáltatásaik még ettől is jobbá válnak,és nem érik utól őket az utóbbi napok MALDA-s történései
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina