Salzkammergut-Dolomitok 2002 VIDEÓ1

Olaszország

Ott-tartózkodás ideje: 2002. júl. 20.  - 2002. júl. 30. (10 nap)

0 hozzászólás I 4 884 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. feb. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Dachstein  Gmunden  Mondsee  StGilgen  Traunstein 

Azt hiszem Gmundentől kell kezdenem. Addig ugyanis semmi különleges nem történt velünk. Autópályán haladtunk s ennek a gyorsaságon kívül semmilyen más számottevő előnyét nem ismerem...
Szóval Gmunden. A Salzkammergut egyik legszebb városkája gyönyörű panorámával. A dél felé elnyúlt tó bal oldalán magasodik a névadó Traunstein kopár sziklatömbje. 1691 méter, de magasabbnak tűnik. Távolban a csipkés vonulatok, melyeket jobbra a traunkircheni félsziget határol s az előtérben a domináns Schloss Orth, valamelyik osztrák vagy német TV sorozat színhelye...
A második nap rögtön tekertünk egy elég kemény szakaszt a tó nyugati oldalán. Altmünster-Traunkirchen-Ebensee érintésével egészen a kis eldugott ékszerdobozig. Offensee a neve és egy meglehetősen sok kinyír-kanyarral megtűzdelt szerpentinen lehet eljutni hozzá. Aztán természetesen vissza. Közben fürdőzés, egy félórás szundi is belefért, majd este az Attersee felé tartó országút mellett vertünk tanyát.
Következett az Attersee körbebiciklizése, Mondsee, St. Gilgen, megint egy kis fürdőzés, majd Hallsatt és az első Nagy expedíciónk Gosaunál, amivel nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy megmásszuk a Dachstein közel 3000 méteres csúcsát.
Nem is indult rosszul a túra. 923 méteren leparkoltunk, majd egy közel 15 perces pakolás, átöltözés után elindultunk egyenesen felfelé. Nagyon szép völgyben kígyóztunk, a Gosaukamm bal oldalán. Utunk során 3 tavat hagytunk a hátunk mögött, természetesen sokszor pihent a láb s ilyenkor előkerültek masináink megörökítve ezeket a felejthetetlen pillanatokat.
A hintereseealmi (1161 méter) házikóban ittunk egy teát és vettünk magunkhoz némi kalóriát, hiszen innen kezdődött csak el az igazi mászás. Iparkodnunk kellett,mert sajnos lógott az eső lába... Annyiból szerencsénk volt, hogy az Adamekhüttébe (2196 méter)érésünkig nem esett az eső, de néhány perc múlva már rázendített és másnap reggelig "adta" elég rendesen.
Nagyszerű volt a kiszolgálás és a szálláshely is, de sajna az eső elvonulása nem hozta meg számunkra a tiszta eget. Olyan köd volt, hogy mikor nagy nehezen rávettük magunkat az indulásra, először eltévedtünk...Alig láttuk még egymást is! Persze olyan nagyon nem estünk kétségbe. Felaraszoltunk a gleccserig, csináltunk egy esetlen fotót, majd irány lefelé...
Feltöltve: 2008. feb. 23.
tantras kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo