Macedónia nagyvonalakban 3 nap alatt

Macedónia

Ott-tartózkodás ideje: 2006. júl. 18.  - 2006. júl. 21. (3 nap)

0 hozzászólás I 4 022 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. nov. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar McSmith Beszámolója
szóval az Ohridi-tó északi oldaláról hatoltam be Macedóniába. Itt már vártak rám a roppant udvarias hiénák. Szerintük 10 euró Strugáig, sztem meg csak 4. Erre mosolyogva csóválták a fejüket, majd közöltem velük,h elindulok gyalog. Alig sétáltam 300 métert, maikor megállt mellettem egy autó, és közölte,h 4-ért elvinne (14 km hegyes terep).

tenger - Strugában már várt rám a hospitalityclub által megszervezett nemzetközi (angolok, lengyelek, farncik) társaság. Bejártuk a várost, strandröplabdáztunk, fürödtünk a tóban, bureket burkoltunk. A megdöbbentőbb látvány egy nyomtatópatron volt a tó vizében. A város egy kicsit koszos, meg tele van agresszív koldussal, az emberek nem olyan nyitottak, mint Albániában. Az utca tele volt albán árusokkal, akik mindenféle revizionista meg albán mercsentájz termékekkel próbáltak megszórni. Este Pattynál aludtunk az amerikai önkéntesnél, aki a helyieknek tanít angol nyelvet, meg valami vulgár környezetvédelemben is benne van. Asszem 9en aludtunk kétszobás lakásában, én egy ipswichi sráccal osztottam meg a konyhapadlót.

hegy - reggel benyomtam egy macedón hambit, ami kétszer nagyobb, mint a bigmac és van benne sült "buri" is. a lenygelek kocsijaival kimentünk a közeli hegyekbe,h tegyünk egy túrát. Egy helyi iparművész volt a vezetőnk, aki harcolt a polgárháborúban, de nem nagyon emlékszik,h mi történt, mert végig be volt tépve. A látnivaló nagyon szép volt, meg a dombok, hegyek is, a legérdekesebb a hegyek között lévő tó volt.

Következő reggel az egyik polák pár elvitt engem a kocsijukkal Skopjéba: itt kellett pengetni egy kis pályadíjat, de nem vészes. Megnéztük a belvárost, a hidat, a várat, mást nem is kell nézni errefele (akkor még nem hallottam Shitkuról). Délután találkoztam Vasillal, akinél egy éjszaka alhattam. Este elmentünk pajtásaival mulatni a belvárosba. Ráadásul a parkolóban kipróbálhattam Vasil 25 éves Yugoját. Másnap meglátogattunk még két teázót, ettünk az egyetemi menzán, aztán elindultam Koszovó felé.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina