Vevcani - távozz ördögi erő

Macedónia Vevcani

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jan. 13.  - 2008. jan. 13. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 570 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. jan. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vix Beszámolója
Kevesebb mint fél órányira Strugától találjuk Vevcanit ahol évről-évre a 6. századtól minden január 13-14-én megrendezésre kerül a Twelfthide karnevál. Az ortodox vallás szerint a karácsony utáni 12. napon a legaktívabbak az ördögi erők. Ekkor a falubeliek két napos ünneplésbe kezdenek. Ilyenkor különféle ocsmányabbnál-ocsmányabb figurák jelmezeit öltik magukra és egy zenével egybekötött parádéval végigvonulnak a falun. Természetesen kellően megalapozva a hangulatot. A felvonulók a falu elején találkoznak, ahol is több órás italozásba kezdenek, majd ezek után megkezdődik a felvonulás.
A jelmezek között a leginkább előfordulók a rendőr, katona, terhes menyasszony, szörny. Ezek mellett számos kannibál, drakula és egyéb furcsaság riogatta ezen a napon az embereket.
Én 13-án, vasárnap voltam a karneválon. A felvonulást követően nézelődtünk a faluban és a felvonulókkal találkoztunk. Közben persze eszegettünk is. Aki kitartóan szeret iszogatni, az itt biztosan jól érezheti magát. A helyiek beinvitálnak minden kíváncsi látogatót a házukba egy-egy pohár Rakijára.
Elvileg a faluba való belépés csak Vevcani útlevéllel lehetséges, amit mi lelkesen kerestünk is, és érdeklődtünk hogy hol tudnánk vásárolni, de közölték velünk hogy már elfogyott. Talán jövőre korábban érkezem:-D
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina