Bamako rali - az utolsó napok

Mali Bamako

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jan. 26.  - 2008. jan. 27. (1 nap)

4 hozzászólás I 5 138 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. jan. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar BamakoOngo Beszámolója

Cimkék: alku  autó  balhé  Bamako  cél  Mali  Nara  rendőr 

Narába érkeztünk du. 2 körül, megálltunk pénzt váltani, vizet venni, mikor begördült mellénk két angol srác Pajeroja, egy másik Mitsubishit vontatva. Benne három magyar fotóssal. Azonnal ellepték a kocsit az autóvadászok , itt már tudták, aki ide szakadt kocsival jön, az el is adja. Mi, ugyan nagyon vágytunk már egy zuhanyra, tudtuk, mögöttünk már nincs senki, aki segíteni tudna, maradtunk. 3 óra a tűző napon, kocsi kipakolása a kecskeszaros porba, alku. Nekünk meg rendrakás a kocsiban, hogy még két srác beférjen.

Mire végeztünk, ott termett a határőr (vagy rendőr, nem sikerült kideríteni), beült a kocsiba, és üvöltözve követelte, menjünk vissza a hivatalba. Három-négy órán át olyan színdarabot produkáltak, ahol egymással is hajbakaptak a zsaruk, előkerült a lerobbant Pajero vevője, ő is beszállt a buliba, meg még sok civil.
Az egész bamakos csapatot Serbán képviselte, utólag azt mondja élvezte. A fináléban beigazolódott, félelemre nem volt ok, 40 euro volt a tét mindössze. Persze sok alku után. Csak sejtjük, hogy a kocsi eladás bosszantotta őket.

Nyolc körül indulás tovább bezsúfolódva. Az angol Pajeronak élből nem volt generátora három napja, három aksijukat mi is megtoldottuk eggyel, világítás nélkül jöttek mögöttünk a földúton, ahol a helyiek hasonlóan közlekednek, csak százzal, de alig jutottunk ki a városból, a kuplungja szállt el.
Nyakig olajosan éjfél után szerelt a civilben repülőgép-szerelő angol-norvég srác, hiába. Út szélére tolás hullán, alvás, reggel vissza a rettegett Narába, alkatrész becserkészés, szerelés. Du 1 indulás.

Bamako Hotel Salaam este 7 helyi idő. A szálloda parkolójából a recepcióig fél óra az eljutás, annyi az auto nepper, és állati erőszakosak.
Kiderül, nincs helyünk. Nem vigasz, hogy nem vagyunk ezzel egyedül. Géza pikirten megjegyzi, keressünk másik szállót, hozzunk számlát (kinek?), sarkon fordul és el.

Az autódealerek közben ostromolnak, tudják, hogy valamikor a közeljövöben megy a repcsink. Mi emiatt tudjuk, romlanak az alkupozicíóink, nekiállunk alkudozni. Éjjel 11-kor már kipakolva szeretett és hűséges Toyotánkból, a vevő által ajánlott hotelben mossuk le négy nap Afrika porát. Elvonszoljuk magunkat a zaróbulira a Club Ibizaba. Európai diszkó, fekete kurvákkal. Sok honfitársunk próbálja ki az egzotikus húst, mi inkább berúgunk. Éjjel egy rövid incidens, Serbán üvöltözik a taxinkat megállító rendőrrel, aztán alvás.

Még küldünk egy összefoglalót az útról, olvassátok!!
BamakoOngo kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
kotvacsi - 2010.09.15. 14:58

kiraly oda kell vinni kocsikat eladni...ugyis korruptak a zsaruk minden csak penz kerdes.

bokrosgy - 2008.01.30. 20:16

csodás ki afrikában jár. eljutni oda hál' istennek már nem csak a fériak privilégiuma. talán lesz egyszer annyi bátorságom s megyünk...bokrosgy.

FLali - 2008.01.28. 14:18

mennyiért adtátok el a toyotát?

Ligeti - 2008.01.28. 14:12

Ha még megtaláljátok az autótokat, küldjetek egy hármas csoportképet a kocsival, retus nélkül


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo