Bicóval a Thunersee körül 2003 VIDEÓ3

Svájc Thun

Ott-tartózkodás ideje: 2003. júl. 22.  - 2003. júl. 22. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 880 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. feb. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Bicikli  Csodálatos  Eiger  Jungfrau  Körtúra  Mönch  Oberhofen  Spiez  Thun 

Az, hogy kedvező biciklizős terepet találjon az emberpalánta kicsiny Hazánk területén nem nagy kunszt, de ugye könnyen belátható, hogy 4000 méteres gyönyörű hegyekkel körülvevő bicikliútra nem tévedhetünk…

Svájcban pont fordítva van!!!

Ritka az olyan terület, ahol nem mosolyognak ránk az először morcosnak tűnő, de végül is mosolygó sziklatömbök százai. Kiváltképp jó a helyzet, ha a méltán híres Jungfrau Régióba téved az ember, mert itt aztán minden a lábunk előtt hever. Olyan csodákra találunk (ha akarunk ha nem), amit évek múltán is büszkén mesélünk majd nagy stadionokat töltve meg.

Kapcsolódó albumaimban beszámoltam már a 2003-as túránk történéseiről. Mikor ide Svájc közepébe érkeztünk már hátunk mögött volt számtalan csoda, (másnak egy életre elég volna) de mi itt is terveztünk még itthon egy lelket magasba emelő,vidám 50 kilométeres tekerést a Thunnersee partján dél felől észak-nyugatnak fordulva Thun irányába, majd a másik oldalon vissza.

Ehhez az autót (Interlakenből még 4 keréken gurultunk) Darlingenben állítottuk le egy kicsiny parkolóban a tó partján. Aztán előkerültek a csodaparipák és néhány perces felszerszámozás után már gurultunk is Spiez felé. Természetesen bicikli út vezet egészen Thunig és a másik oldalon csak azért nem, mert jó nagy kaptató vezet 100-150 méterre a tó felszíne fölé egy sziklába vájt szerpentinen az út, s gondolom ez nem tette lehetővé a bicikli út kiépítését. Vagy egyszerűen takarékoskodtak.
Szóval még délen jártunk. Spiez csodálatos kis város. Balra és fölfelé megkerültük, majd innen lehetett begurulni a szentélybe. Csinos várat is találtunk rózsakerttel, kicsiny szökőkutakkal, úgyhogy nagyon romantikus, idilli állapotok uralkodtak. Ennek annyira megörültünk Jancsival, hogy baráti ölelkezésbe kezdtünk, melyet a videó is megörökítve le se tagadhatjuk.

Úgy felkavart bennünket a hirtelen jött nagydózisú élmény, hogy egy, a tótól eltávolodó bicikliútra tévedtünk, mely egy hatalmas szurdokon átívelő viadukton haladt. Kb. 50 méterre alattunk hömpölygött a megvadult Simme folyó és bár magasan voltunk, mégis hallani lehetett a sziklatömbök közé kényszerített folyó morajlását. Nem sokkal később egy erdős területen megebédeltünk, és mivel itt is folydogált valami kisebb patakocska még fürdésre is fordítottunk némi időmennyiséget.

Thun szintén meseszerű. Olyan vár áll, hogy nem kőhalom. Régi csehszlovák mesefilmekben látni csak ilyet. Ide is képzeltem a tündérkisasszonyokat, de a Thunnersee jéghideg vize visszavonszolt a valóságba. Persze ez sem volt sokkal rosszabb az álomvilágnál. Sőt!!!
Jöttek, mentek a szebbnél-szebb hajók, a távolban pedig a 3 öreg barát, az Eiger, a Mönch és a Jungfrau mutatkozott leírhatatlan panorámát terítve elénk illetve a tó tükrére rajzolva. Elidőztünk volna itt napestig, ha még nem lett volna számtalan terv tarsolyunkban. Menni kellett tehát.
Innen a tó északi, zordabb oldala következett, de kompenzálásképpen rögtön egy gyönyörű kicsiny ékszerdobozba ütköztünk. Oberhofen vára ismét levett a lábainkról, illetve a cajgáinkról…Fényképezni kellett, nem volt mese. Kisebb mint az előző várak, de egyszerűen elragadó „kis teremtés”. Nehéz szívvel indultunk tovább tehát.

Innen a már említett sziklatömbök következtek, majd az interlakeni fürdők, szabad strandok és valamikor az esti órában az autóhoz érkezve természetesen egy fürdővel zártuk a napot.

Összegezve 50 kilométer tekeréssel zártunk egy olyan útvonalon, melyet csak álmodni merhet az ember magának!!!
Feltöltve: 2008. feb. 17.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina