A várak ereje a védők lelkében rejtőzik

Magyarország Siófok Hotel Azúr ****

Ott-tartózkodás ideje: 2008. feb. 16.  - 2008. feb. 17. (1 nap)

1 hozzászólás I 3 358 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. feb. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar inyenc Beszámolója
Hotel Azúr **** értékelése
inyenc értékelése:

3.2

Az értékelések összesen:

3.4

Eddig 24 utazó értékelte.

Közösen születésnapot ünnepelni érkeztünk a Hotel Azúrba (3 pár). Ambivalens érzelmekkel távoztunk. Kezdeném a pozitívumokkal:
A szálloda igényes kivitelezésű, jól felszerelt, tisztán tartott, a wellness részleget csak dícséret illeti. Tehát mondhatnánk a hardver rendben van.
Mi a helyzet a szoftverrel, vagy nevezzük humán tényezőknek, ez viszont csapnivaló. Egy rövid példa:
A portán fürdőköppeny jegyet adnak, amellyel el kell sétálni és sorban kell állni a wellnes recepciónál, míg a hőn áhított fürdőköppenyhez hozzájutok. Majd séta fel a szobába, fürdőruha + köppeny, le a wellness-be....
Távozáskor viszont a recepción a fürdőköppeny jegyet kérik, amit ugye nem tudtam prezentálni, mert hogy senki nem tájékoztatott arról, hogy vissza is kell vinnem a köntöst a jegyért. (lsd. tortúra inverze fönt).
Vacsora: a la carte vacsorát rendeltünk a jeles esemény kapcsán. Az egyik bartátom induláskor a borlap legdrágábbjával nyitott, GERE KOPÁR-t kért. Úgy vélem, hogy nem sok asztalnál bontottak a fenti nemes nedűből. Egy ilyen rendelés szerintem kitüntetett figyelmet kellene, hogy keltsen a személyzetben, hogy itt ételhez, italhoz értő, és erre nem kis összeget szánó társaság van. Ezzel szemben mindenek voltunk, csak nem kitüntetett asztal. Amikor egyik ételről kérdeztem a felszolgáló urat, hogy az milyen, tudja ajánlani, akkor a következő információval látott el: "mit akar róla tudni". Ezek után már semmit.

Kifejezetten barátságtalannak tartom, hogy a szobát elvileg 10 órakor kell elhagyni. Értem Én, hogy ez jó a személyzetnek, de miért jó a fizető vendégnek. Arról már nem is beszélek, hogy a vasárnap reggel is be kell fejezni 10-ig a reggelit. Egyedül igyekeztetet csak a reggeliző asztal hajszálpontos lepakolásában láttam. A 10 órás check out viszont fél órás sorokat eredményezett a recepciónál a szállásdíj lefizetése érdekében. Még szerencse, hogy Én késve tettem meg a fizetést. Összefoglalva egy igényesen megvalósított több milliárdos beruházáshoz a szálloda managementje nem nőtt fel. Az általam vázolt anomáliákra tudom a választ, miért kell nekem rohangálnom a fürdőköppennyel....., csak ezt a választ nem szeretem. Nem Én vagyok a szállodáért, hanem a szálloda van Értem.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Bandee - 2008.02.19. 12:58

Mindennel egyetértek, de adnék egy tippet a wellneszhez:1, A hotel recepciójánál csináltass "számlát" magadnak. Így nem kell pénztárcát cipelned. Itt vedd meg a köntös-jegyet is ha kell (tudom nincs tájékoztatás a lehetoségekrol.. csak valami papír)2, Szerencsés emberke vagy, hogy találtál a wellnesz recepción sorokat, nekem hetek alatt sem sikerült :)3, Öltözéshez használd az öltözot.. így nem fogsz megfázni mikor a folyosón szaladgálsz, meg kényelmesebb is. Az a szoba ahol 3 cm-es betukkel öltözo van írva.Nekem csak annyi fenntartásom van velük kapcsolatban, hogy a kommunikáció... Pl. az üdülohelyi díjat csak készpénzben lehet kifizetni. A fene se tudta, hiába volt nálam és páromnál összesen 5 hitelkártya, egyikkel sem lehetett. Készpénzem meg elfogyott. Annyi problémamegoldó készsége volt a reci hölgynek, hogy felajánlotta a McDonalds ATM-et... én meg azt, hogy vonja le a kauciós eurómból. De addig fél órán keresztül kellemetlenül éreztem magam, mert nem tudtam 4200 Ft-ot kifizetni... :(


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina