Németország

Németország

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jan. 01.  - 2009. márc. 10. (434 nap)

4 hozzászólás I 6 133 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. júl. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar dztbud Beszámolója

Cimkék: Németország 

A hazánkhoz is oly közel fekvő Németország mint turisztikai célpont is egyre népszerűbb a magyar utazóközönség körében. Legtöbben az Októberfestet, a Neuschwansteini kastélyt vagy a Brandenburgi kaput említik ha Németország kerül szóba.

Ha odautazunk azonban ezeken kívül még mérhetetlen élmény és látnivaló vár ránk, akár a természetbe, kulturális vagy családi nyaralásra vágyunk. Mesés várak és pompás kastélyok, misztikus erdők és csodás hajókirándulások, szabadidő és témaparok, elegáns városok kiemelkedő kulturális ajánlattal, tradíciók, fesztiválok és ünnepek mindez hatalmas vendégszeretettel fűszerezve.

A nyár egyik slágere a Chiemsee, a Bajor tenger. A Chiemsee körüli varázslatos üdülőkörzet mintegy 400 kilométerre fekszik a magyar határtól. A Herreninselen – az Urak szigetén – épült II. Lajos romantikus mesekastélya, a Fraueninselen – a Hölgyek szigetén – régi kolostor áll. A Salzburg és München között található klimatikus üdülőhely, Grassau & Rottau központi fekvésénél fogva ideális kiindulópont Felső-Bajorország számtalan látványosságának felfedezéséhez. A Bajor Alpok karéjában a lábunk előtt hullámzik a száz év hajózási hagyományaival büszkélkedő Chiemsee. Kufstein váráig (Tirol) csak negyven kilométer az út, ha el akarunk látogatni például az Oktoberfestre, csak kilencven kilométert kell utaznunk Bajorország fővárosáig, Münchenig. Berchtesgaden (Königssee) hatvan kilométer, Salzburg szintén hatvan kilométer, a füsseni neuschwansteini kastély pedig 160 kilométer távolságban található.
Feltöltve: 2009. júl. 09.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
tantras - 2012.09.29. 23:24

Szerintem teljesen. Egyébként nem jól olvasod! Stimmel az. Persze például Debrecen - Prien (a Google maps már csak tudja) 840 km a 605 helyett...

szalay3 - 2012.03.12. 15:25

Ez így többé kevésbé igaz (mi is voltunk a Chiemsee-nél 2010-ben), egyedül a távolság nem stimmel, a Via Michelin alapján a Budapest - Prien (ez a fő kikötő a Herreninselre)távolság 605 km és nem 400

dztbud - 2009.07.09. 12:58

igen.:)

daci - 2008.03.12. 08:01

Csak érdekességként: http://www.nemetorszag.travel/ Több, mint hasonló gondolatok...


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina