Stockholmba hajóval

Svédország Stockholm

Ott-tartózkodás ideje: 2008. márc. 07.  - 2008. márc. 08. (1 nap)

1 hozzászólás I 7 579 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Speedy Beszámolója
Valahogy november közepén jött az elhatározás, hogy nézzük is meg mi a helyzet Skandináviába. Elkezdtünk szervezkedni, repülőjegyet, szállást keresgélni és ekkor jött egy isteni szikra, hogy mi lenne, ha hajóval mennénk Helsinkiből Stockholmba. Így két legyet ütünk egy csapásra. Finn ismerősünk pillanatok alatt elintézte nekünk a komp fogalást interneten. Így egy 2 ágyas kabin, fürdőszobával és 1 reggelivel kettőnknek 154 Euró volt, ami szerintem nagyon baráti ár. Mondjuk az olcsóság ára annyi volt, hogy nem volt ablak a kabinunkon, de végül is teljesen lényegtelen, mert ugyis csak aludni mentünk oda. Egyébként a Viking Line nevű társaság kopjával mentünk, ami majd 3000 embert képes befogadni. Én megszámoltam, hogy a mi szintünkön közel 330 kabin volt és ezek közül 4 ágyasok is voltak. 4 szinten voltak kabinok. A komp amúgy mindennel el van látva: szauna, éttermek,kávézó, bár, játékgépek, disco, hatalmas napozóterasz, duty free shop stb... És fenséges reggeli ( lazac, felvágottak, sajtok, gyümölcsök, péksütik korlátlan menyiségben) persze akinek megengedi a pénztárcája 38 Euró a svédasztalos vacsi.
Utunk Helsinki kikötőjéből indult 17.30kor. A tenger szerencsénkre végig nyugodt volt. Majd 15 óra múlva értük el Stockholmot. Azt az "utasítást" kaptuk a kapitánytól, hogy a hajó 16.45 kor indul vissza, így legkésőbb 15.45re legyen mindenki a hajón.
A városba a moló mentén lehetett eljutni majd 30 perces kénylmes sétával. Előszőr a királyi várat vettük szemügyre. Nekem nagyon tetszett, hogy az ottani díszőrség nagyon barátságos a túristákkal és szívesen pózolnak a kameráknak:-)
A várból tovább a parlament felé, ami egy pici szigeten fekszik. Aztán a bevásáról utca. Tele souvenir shoppal és H&M üzlettel. A városban, amúgy nem lehet eltévedni, mert a fő látványosságok nagyjából egy helyre tömörülnek. Mi leginkább a vár körüli apró utcácskákban sétálgattunk. Sajnos 5 órába nem fért bele múzeumlátogatás, de majd máskor. Az árak kicsivel drágábbak, mint itthon. Monjuk a belvárosban ebédelni... hát mi inkább maradtunk egy büfés hamburgerénél, amivel teljesen jól laktunk és alig volt 40 svéd korona. Az idővel is szerencsénk volt, mert végig sütött a nap. Miután megvettük a családtagoknak az apró ajándékokat, indultunk vissza a hajóra.
A kikötőből pedig pontosan 16.45kor indultunk is vissza Helsinkibe, de ez majd egy másik beszámoló.
Értékeld az élménybeszámolót!
6 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
mackie - 2011.03.09. 01:42

Hát én nem tudom, de én egy Stockholm felé tartó kompon, biztos nem tudnék nyugodtan aludni, mert folytonosan az Estonia nevű szerncsétlenül járt komp jutna az eszembe. (852 ember fulladt a vízbe 1994.szeptemberében szintén Stockholm felé tartva.) De hát ez legyen az én bajom!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina