Fakultatív programok-Stone Town-Világörökség

Tanzánia Zanzibar

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jan. 09.  - 2008. jan. 24. (15 nap)

0 hozzászólás I 4 264 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Lencsi Beszámolója

Cimkék: Kőváros  StoneTown  Világörökség  Zanzibar 

.
.
Stone Town:
Mi szervezetten az utazási iroda idegenvezetőjével mentünk busszal. Szerencsénk volt, mert Nagyon jól felkészült idegenvezetőt fogtunk ki, aki sokat mesélt a sziget történelméről és a jelenlegi állapotokról, vallásokról, szokásokról. Ismerte a nevezetességeket.
Megérkezés után elsőként a halpiacot néztük meg. Gyomorforgató látványban, de főleg szagban volt részünk. A látottak után csak reménykedni tudtunk abban, hogy a hotelbe nem innen viszik a halat. A halpiac után a zöldség-és fűszerpiac következett.
Stone Town-ban megnéztünk még egy mohamedán templomot, a sziget egyetlen katolikus templomát, Freddie Mercury szülőházát, a Csodák palotáját, amely egykor a császár palotája volt és azért nevezik a Csodák palotájának, mert a szigeten ez volt az első épület, ahol volt áram és lift. Jelenleg múzeumként üzemel. Az emeleti teraszról körbe gyönyörű kilátás nyílik a városra és a zanzibári öbölre. Megnéztük még az anglikán templomot,amely az egykori rabszolgapiac helyén épült és a rabszolgák fogvatartására használt cellát.
Stone Town-ban érdekesek a szinte egyforma sikátorszerű utcák, ahol sorakoznak a különböző dísztárgyakat árusító üzletek. A házak többsége korallkőből épült és nagyon leromlott állapotban vannak. A várost le akarták rombolni. A Világörökségnek köszönheti, hogy megmaradt.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina