Lukács cukrászda, Andrássy út

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2008. márc. 28.  - 2008. márc. 28. (1 nap)

0 hozzászólás I 7 784 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar bazooka Beszámolója

Cimkék: Andrássy  cukrászda  Lukács 

Nevezték már bankelőcsarnoknak, fitymálták a - bizonyára drága pénzen hozatott- francia tervezőt, de azért a Lukács cukrászda mégis remek hely maradt és fütyült a fanyalgókra. Egyetlen L-alak az egész, szintkülönbséggel, és olyan belső színvilággal, amely leginkább Szentpétervárt juttatja eszünkbe, akár az ún. Duna-palota. Nehéz elhessegetni a bumfordiság érzetét, amely mintha mégis, vagy éppen ezért átsütne a falakon, a berendezési tárgyakon. Ilyen például a székek esete. Határozottan úgy rémlik, mintha a közelmúltban felújításon esett volna át a Lukács, be is volt zárva (?), de ebben nem vagyok bizonyos. Az viszont bizonyos, hogy a székeket kontárral ezüstöztették le, a kétbalkezes székezüstöző képtelen volt tisztességesen lapolni az ezüst (alumínium?) lemezkéket, amelyek közt 1-2 milliméteres hézag maradt, ahol kitűnően látható a vörös színű alapozás. A kontárság itt újra tetten érhető, ugyanis - ezt megbízható forrásból tudom - ezüstözés alá kék alapot szoktak tenni a vörös mindig az aranyozás alá kerül. Viszont az összes szék kivétel nélkül ezeket a hibákat mutatja, tehát egyenletesen volt trehány a mester, aki a markába röhögve iszkolhatott el, besöpörve a munkadíjat és az anyagköltséget.
A kiszolgálás udvarias, a sütemények finomak, noha elképesztően drágák: a Lukács tortából egyetlen szelet (gyengébbek kedvéért: LukácsCake, így áll a számlán) 1150 forint - képzeljünk el egy szelet csokitortát, belül marcipánréteggel, kívül komoly csokoládébevonattal, az egész aranyosan csillogó keménypapíron érkezik, no persze tányéron is. Finom! A presszókávé illatos és forró, jólesik elkortyolgatni és tetszés szerint öntözgetni a hozzá kapott meleg tejjel. Ára: 750 forint.
A közönség lényegében kizárólag külföldiekből áll, németek, amerikaiak tetszés szerint ízlésesen elrendezve a terem szegleteiben, innen is, onnan is idegen szófoszlányok ütik meg a betérő látogató fülét. Nem zavaró a duruzsolás, ugyanis 2-3 asztalnál ottjártunkkor nem ültek többen, ez talán 10%-os kihasználtságnak felelhet meg. Dohányozni még lehet, a nagyterem végében pár asztalnál.
Honlapjuk is van: www.lukacscukraszda.com
Egyszóval tegyünk próbát, az égbeszökő árakat leszámítva jól fogjuk érezni magunkat.
bazooka kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
5 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina