Málta - Buggiba

Málta Buggiba

Ott-tartózkodás ideje: 2006. szept. 09.  - 2006. szept. 16. (7 nap)

0 hozzászólás I 9 783 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar pruxi Beszámolója
Buggiba ideális szállásadó városka Máltán. Hosszú, kiépített sétánya, rengeteg turistára váró üzlete, étterme van. Nagyon jó kiinduló hely a kirándulásokra, főleg ha az ember jól választ szállodát. Igaz Málta kicsi sziget, így minden közel van, de Buggiba-ból különösen jó a buszközlekedés. Ezt egyébként ajánlom is minden Máltára utazónak, a máltai buszoknak hangulata van. Főbb látnivalók (a teljesség igénye nélkül): Valetta, Mdina, Gozo szigete, Popeye Village, Kék Barlang, Kék Lagúna...és még rentegeg minden.

Szálláshelyünk a Hotel Il Palazzin volt, ahol bár ért néhány kisebb kellemetlenség, ennek ellenére jó választásnak bizonyult. A személyzet kedves és segítőkész, a reggeli bőséges és finom volt. A szoba jól felszerelt, habár a fürdőszobára ráfért volna a felújítás. Túl sok időt nem töltöttünk a hotelban, hiszen mindennapra jutott kirándulás, városnézés és egyéb program. Épp ezek miatt tartottam jó választásnak a hotelt, mert nagyon közel volt a buszpályaudvar. Ezenkívül tengerrenéző szobánk volt, amit fontosnak tartunk, mert nagyon jó volt gyönyörködni a csodás kilátásban.

Egyébként nem a napozásra vágyóknak való a sziget, a strandok többsége sziklás-kavicsos. Van néhány homokos öböl, így a kirándulások közé egy-két standolós nap is beszorítható. A legismertebb homokos öblök: Paradise Bay, Golden Bay és a Mellieha Bay. Ez utóbbi kissé koszos. A Kék lagúna különösen szép hely, mindenképp ajánlom a meglátogatását. Ide hajóval lehet eljutni. Érdemes a helyi irodák ajálatait megnézni mielőtt itthonról befizetne az ember bármilyen fakultatív programra.
A helyiek beszélnek angolul, az eligazodás így könnyű. Általában nagyon segítőkészek és kedvesek, s bár egy-két morgorvább máltaival is találkoztunk, azért nem ez a jellemző.
Hallottam már olyan véleményt, hogy Málta egy kis kopár sziget és nincs ott semmi, de szerintem nagyon sok a látnivaló, akár történeti akár természeti. Élménydús és remek nyaralás vár arra, aki Máltát választja.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina