Tunézia - ami egy hétbe belefér, 7-8. nap, Sousse

Tunézia Sousse Prima Life Karawan

Ott-tartózkodás ideje: 2008. márc. 28.  - 2008. ápr. 04. (7 nap)

2 hozzászólás I 6 568 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. ápr. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar zebrina Beszámolója

Cimkék: medina  Sousse  világörökség 

Prima Life Karawan értékelése
zebrina értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4

Eddig 4 utazó értékelte.

Utolsó napunkat ismét Sousse-ban szándékoztuk eltölteni. (Másnap kora hajnalban utaztunk hazafelé.) Amíg M-ék hajókáztak egyet, mi megpróbáltunk a héten először napozni egy kicsit. Igyekezetünk nem volt túl sikeres. A nap szépen sütött, leszámítva, hogy percenként elvonult előtte egy felhő, a levegő olyankor elég csípős volt. Mi a szálloda medencéje mellett dideregtünk kb. 10 percig néhány magyar társaságában, aztán úgy döntöttünk, inkább beszerzünk néhány ajándékot.
Bóklásztunk a tengerparton, majd a medinában, felkerestük a Soula Centert és a szukot. Egy aprócska könyvesboltban kisebb-nagyobb Koránokat fedeztünk fel, pedig korábban úgy hallottuk, ilyesmit nem árulnak.
M-ékkel a kikötőben találkoztunk, majd újra nyakunkba vettük a medinát.
Délután kedvenc helyünkön, a Café El Kasba tetőteraszán pihentünk meg. B-vel ketten kértünk egy kuszkusz tálat. Kettőnknek is bőven elég volt. (Úgy jóllaktam tőle, hogy vacsorát már alig tudtam enni, pedig utolsó este helyi ételek is voltak a választékban, kuszkusz is. Így jártam...)
Körbejártuk hát utoljára a medinát.
Pont a nagymecset bejáratával szemben üldögéltünk estefelé, amikor a népek a müezzin szavára gyülekezni kezdtek. Ráláttunk a nyitott ajtón keresztül az imaterem előtt cipőjükből kilépő hívőkre. Főleg férfiak keresték fel a nagymecsetet, de néhány nő is volt köztük. Nem telt el 5-10 perc, már jöttek is tömegével kifelé. Különleges élmény volt.

Sousse-i szállásunk leírását szándékosan utolsó napi beszámolómra hagytam.
A Prima Life Karawan háromcsillagos szálloda. Mi a második emeleten laktunk egy tenger felé néző szobában, ráláttunk az egyik külső medencére és a ragyogóan rendben tartott kertre. A másik külső medence a mi szintünkön volt. Van a szállodában egy fedett medence is.
A szoba teljesen rendben volt, némi borravaló fejében plusz takarókat is sikerült beszerezni a szobaasszonytól. A hét közepe táján rájöttünk arra is, hogy kell fűtésre állítani a légkondit, bár azt alváskor kikapcsoltuk. A magunk 1 TD-jét persze minden nap otthagytuk a párnán. A fürdőszoba egyszerű, de jó tágas. M. szerint olyan, mintha egy laikus csempézte volna. Így igaz, de ez a használatát nem befolyásolta.
Legjobb mégis a szálloda konyhája volt, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Hatalmas választék (svédasztalos rendszer), rendkívül ízletes ételek és a sütik! Tiszta hízókúra.
A remek konyhán kívül nagy előnye a szállodának, hogy egészen közel van a központhoz, valamint pont a szomszédjában van a Magazine General üzlet, ahonnan a napi ásványvíz készletünket töltöttük fel.
Egyetlen negatívumról tudok beszámolni, de ez sem volt újdonság, mert az ismertetőkben több helyen olvastam róla, hogy este borzasztó zajos. A diszkó teljes erővel dübörög egészen éjfélig, úgyhogy ha valaki előbb szándékozik nyugovóra térni, feltétlenül gondoskodjon füldugóról. Nálam nem volt füldugó, ezért tévézéssel múlattam az időt, láttam mindenféle remek akciófilmet, úgyhogy inkább elővettem a könyvemet, vagy a másnapi programunkat tervezgettem az útikönyv segítségével, a tévé hangját pedig csak a diszkó dübörgésének kioltására használtam inkább.
Mindeközben B. remekül szunyált, vagy legalábbis nem panaszkodott.
Értékeld az élménybeszámolót!
8.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zebrina - 2008.05.01. 07:35

Hát! Nemsokára. :)

nami - 2008.05.01. 00:14

Jó, sőt! Folyt. köv.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina