Világörökség Aletsch gletshcer

Svájc Gleccser

Ott-tartózkodás ideje: 2001. aug. 01.  - 2001. aug. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 636 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. ápr. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: aletsch  alpok  gleccser 

Már másodszor próbálkoztunk az Aletsch gleccsert megpillantani, s megcsodálni 2001-ben. Előző évben hatalmas köd és egy jó, havas vihar közepette voltunk fönt, s egy-két pillanatra meg is láttuk a gleccserünket. Boldogok voltunk akkor is, de most teljes pompájában sikerült élveznünk ezt a csodálatos képződményt. Reggel jó korán indultunk Müntschemierből - a főhadiszállásunkról. Többszöri átszállás után 11 óra felé végül elértük célunkat : az Aletsch gletscher feküdt a lábaink alatt.
Gyönyörű és méltóságteljes volt. Csak álltunk megbűvölten és szívtuk magunkba a látványt, no meg a jó levegőt. Körbejártuk a hegyoldalt, sokat filmeztünk a szembenlevő hegyóriásokról, majd megéhezve a friss levegőn, a gleccser közelébe húzódva megterítettem egy asztalnak kinevezett lapos kövön az otthonról hozott ennivalót. Volt ott a szendvicsek mellett töpörtyűs pogácsa, gyümölcs, svájci csoki, kávé termoszban, szóval minden féle finomság. Azt hiszem ilyen jól nem esett a kaja, mint itt, s közben a gleccsert faltuk szemünkkel.
Ebéd után sétáltunk nagyot, hógolyóztunk aug.1-én!, barátkoztunk a madarakkal, néztük a paplanernyősök lebegését a végtelen égbolton, s az este közeledtével elbúcsúztunk a kedves öregtől, az Aletschtől.
Feltöltve: 2008. ápr. 25.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo