Sátorral Olaszországban

Olaszország

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 15.  - 2007. aug. 10. (26 nap)

2 hozzászólás I 9 422 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar egygrafikus Beszámolója

Cimkék: kemping  körutazás  sátor 

Miután ilyen jellegű élménybeszámolót nem találtam, megpróbálom nagyon röviden leírni a tapasztalataimat. Ime: nagyon szuper:)

Kicsit bővebben: mindenkinek csak ajánlani tudom, ha kocsival vág neki egy körutazásnak, érdemes beruházni egy sátorba, a létező legolcsóbb és legjobb szállás annak, akinek nem telik háromcsillagosnál jobb szállodára, meg nem tudja-akarja előre lefixálni az utitervét. Mi családostól (feleségem, én -50 éves - két gyerek, 13, és 8 évesek) keresztülkasul körbejártuk Olaszotszágot több év alatt és csak a legjobbakat tudom elmondani a kempingezésről arrafelé.

Öreg fejjel, nem kicsi fenntartásokkal kezdtem bele, de miután kiszámoltam mennyibe kerülne ugyanez szállodában, arról nem beszélve, hogy mekkora logisztikai bravúrt igényelne egy öt-hat várost érintő út szállásainak előre történő leszervezése, úgy döntöttünk megpróbáljuk - és rászoktunk... Igényel persze némi előzetes beruházást: sátor, matrac, hálózsák, és egy pár apróság (kempingfőző, edények, stb) de ne felejtsük el, mindez többször felhasználható. Ma már olyan sátrakat lehet kapni, amiknek a felállítása-leszedése max 5-10 perc, a legmacerásabb dolog a matracok felfújása-leeresztése, erre vannak a gyerekek :) Így lényegében minden kötöttség nélkül, előre szigorúan megtervezett utiterv nélkül vágunk neki az utazásnak, csak a fő pontokat szoktuk előre kitalálni, meg ahhoz ragaszkodunk - főleg a gyerekek miatt - hogy a városnézések mellett-között-után mindig legyen pár nap tengerparti pancsolás. Teljesen rugalmasan lehet mozogni, ahol jól érezzük magunkat maradunk, ami nem tetszik annyira onnan másnap továbbmegyünk: ezt szállodával nagyon nehéz lenne megtenni. Eddig még minden kempingben volt hely, egyetlen alkalomm volt csak, (Velencében) ahol azt mondták, náluk telt ház van, de felhívják a szomszédot, és ott volt hely.

Össze se tudom számolni, hány kempingben voltunk az elmúlt 4 év során, de csak a legjobbat tudom mindegyikről mondani. Tiszták, kulturáltak, és bár némelyik (pl Rómában) zsúfoltabb volt mint az ideális, még mindig jobb volt bármelyik, mint egy jesolói apartmana zsúfolt belvárosban... És hát a pénz: a legdrágább kempingben föszezonban, négy emberre (+autó) fizettünk kb 50 eurót éjszakánként (pl Róma, Velence), de volt olyan is, ahol ugyanezt 25 euróért kaptuk (pl Siena, Verona, stb). Minden kempingben van hideg-meleg folyóvíz, a wc-t folyamatosan takarítják, éppúgy mint a sátorhelyeket, a legtöbben van bolt, étterem és általában semmivel se drágábbak, sőt! mint a városban. A legtöbb vagy gyönyörű helyen fekszik - Sienában pl egy gyönyörű toszkán falucska mellett egy erdő szélén, olyan csendben és olyan levegővel, hogy ihaj - vagy közvetlenül a tengerparton, vagy nagyon jó közlekedéssel - Rómában pl a kapu előtt áll meg az a busz, ami a szt. Péter bazilika mellett tesz le... Óriási bónusza még a kempingezésnek az, hogy temérdek emberrel lehet megismerkedni, szinte mindenhol szóbaelegyedtünk a szomszédokkal, megkínáltuk egymást borral-kajával, kölcsönkértük-adtuk a serpenyőt, kalapácsot, stb és már el is indult a beszélgetés - erre normál utazás közben nemigen van mód. Ja a biztonság: nagyobb helyeken elég szigorú beléptetőrendszer van, biztonsági őrörk mászkálnak éjszaka is, kisebb helyeken ez lazább ugyan, de a sátrazók egymástól nemigen lopnak, nekünk még semmink nem tünt el eddig (el ne kiabáljam).

Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek: induljon el sátorral Olaszországba, nagyon jó kaland, kellemes és nem utolsósorban olcsó nyaralás.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Evian - 2008.07.28. 11:18

Mához egy hétre indulok észak-Olaszországba, sátorral. Nagyon örülök, hogy valaki végre megerősítette, így is lehet és érdemes! :)

Marcsi75 - 2008.06.14. 10:31

Mi is sátrazani szoktunk, ezért nagyon megörültem ennek a beszámolónak. Jó lenne esetleg pontosabban leírni a kemping címeket, nagy hasznát lehetne venni.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina