Marmari Beach, Kos sziget

Görögország Marmari Beach

Ott-tartózkodás ideje: 2006. jún. 25.  - 2006. júl. 02. (7 nap)

0 hozzászólás I 8 085 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar barnajanos Beszámolója

Cimkék: Kos  Marmari 

A település egy üdülőközpont, mindössze pár szálloda meg étterem Kos sziget északi partján. Nyugodt, csendes, kisgyerekes családoknak való nyaralóhely.
A tenger végig finom homokos, csak van egy nagy baja: a sziget egész északi partja nagyon szeles, hullámos, normálisan fürdeni gyakorlatilag lehetetlen. Plusz a szokásos tengeri élőviág szinte teljesen hiányzik. Semmi szikla vagy hasonló ahol érdekes halakat, rákokat, akármit lehetne látni. A sziget déli partja az jobb, igaz ott sincs élet de legalább nem annyira hullámzik. Viszont nagyobb a zsúfoltság. Marmari Beach-en a tengerparton mindig rengeteg hely volt, nyugodtan félre lehetett húzódni a többi nyaralótól.
A közlekedést a buszok jelentik. A görög szokásokhoz mérten meglepően pontosan járnak, jól használhatók. 1-2 euroért a sziget bármely pontjára el lehet jutni. Beszélni kell a sofőrrel mert számunkra szokatlanul kaotikus néha a buszközlekedés. Viszont az utast maximálisan kiszolgálják, pillanatok alatt elintézik hogy eljuss oda ahova szeretnél akkor is ha éppen nem menne arra busz. Helyben lehet mindenféle járművet bérelni a biciklitől a terepjáróig. A bicikli és a motor olcsó, bicikli 2-3 euro/nap, de egy hétre szinte csak a fele ennek az összegnek. Autó 30 euro/nap körül.
A környékben érdemes megnézni Kos városát és Pyli falut fent a hegyek lábánál, mindkettő nagyon szép. Lehet menni feljebb is a hegyekben túrázni.
Étkezés helyben megoldható, az éttermek ugyanolyan áron vannak mint a sziget összes többi pontján ahol jártunk (főétel 6-10 euro, ital 3 euro). Bolt van helyben több, kicsi meg nagy is. Az árak vegyesek, de pl. nagy gumicsónakot, úszógumit meg hasonló strandolós dolgokat nem érdemes itthonról cipelni, olcsóbb ott megvenni.
barnajanos kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina