Egy kis Tunézia 2. nap

Tunézia Sousse

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 04.  - 2007. okt. 17. (13 nap)

3 hozzászólás I 3 431 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar nami Beszámolója

Cimkék: nami  Sousse 

Utam 2. napja
Tunisia-Sousse
2007. 10. 05.Nehezen ébredtem, kb. kilenc felé. Reggeli: omlett (szokásom), paradicsom (akár sütve is), croissant, szokásos fosató ivólé. Portán Mohamed (másik), ígérget, dél felé lesz szoba.
Fél tíz: reggeli tevékenységek, tíz felé medence. A medence nem túl nagy, éppen akkora, hogy fejessel átúszható víz alatt. Tehát pont nekem való. Remélem, nem lesz tele lamantinokkal!
Tíz perc sem telik el és emberünk jön: fizetni! Két dinár!
- Mindjárt, mondom, majd negyedóra múltán felmegyek pénzért. A receptionnál megállok, új szoba ”nyema”. Erre még visszatérünk! Azért ez a két dinár nem fair!?
Medencénél horvát(?)lányok, kisebbik fehér alsóban, piercinggel, nagyobbik pirosban. Úszni nem nagyon tudnak, miként később két orosz lamantin sem. Apropó, oroszok: Itt nem annyian vannak, mint Hurghadán, de a népség fele így is belőlük áll. Így nem annyira szálltak el (még), de viselkedni –tisztelet a kivételnek- ezek sem tudnak.
Dél: porta, szoba? Nincs. Talán… és mutatnak a Marabout felé néző (talán 126 számú) háromágyas, erkélytelen borzalmat. Nem fogadom el. Nincs másik? Hát, nem nagyon.
Youssef, a londíner segít ki: Esetleg a 105-ös, de az az építkezésre néz! Lássuk!
Ez lett a szobám!:-) Youssef (József emberi nyelven) segít a költözésben, kap 5 dinárt és Alex, a recepción 10-et. Meglepődnek, onnantól mindent megtesznek, amit kérek-kérünk!
Vissza a medencéhez, majd a parton át a Marhabához (nem, nem a Rhiadhoz ).
Három felé felmegyek, ledőlök. Jó idő van erre! Lesz vagy fél hat, mire magamhoz térek.
Vissza a partra, a kapu elvileg hatkor zár. Előtte megnézem még a szomszédos Marabout Hotelt. Csúszdapark 10 dinár, fedett medence este hétig. Az árlap nem piskóta, ölég húzós, főleg az italrész! Vacsora hét körül, utána megkeresem új útitársam, akinek érkezéséről tájékoztattak. Lajos .......ből jött, a barátnője nem jött vele, így egyedül lesz ő is két hétig, nyelvtudás nélkül! Nem semmi bá(o)torság! Bár, ki tudja!
Vacsora után, fél kilenc felé a város felé sétálunk, a Tej Marhaba bevásárlóközpont zárva (Ramadan), így továbbmegyünk sört inni. A nagy szállókkal szemben (El Hana) találunk egy hangulatos éttermet, a Stella nevű komlókészítmény 4 TND, de legalább 0,66-os (micsoda kiszerelés) és hideg! Visszafelé nyitva a Tej Marhaba, megnézzük.
De most már sipirc haza, mert reggel indulás az első utamra és még meg kell tervezni!
Éjjel egy lett belőle, hogy lesz így korai indulás?!

Folyt.köv.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zebrina - 2008.05.10. 00:16

Igen, legyenek! :)

nami - 2008.05.09. 22:57

Legyenek?:-D

zebrina - 2008.05.09. 17:43

Aha, jól van! De azért ugye képek is lesznek? :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo