Egy kis Tunézia 4. nap

Tunézia Sousse

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 04.  - 2007. okt. 17. (13 nap)

0 hozzászólás I 3 307 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar nami Beszámolója
Utam 4. napja
Sousse
2007. 10. 07.

Nem aludtam szét az agyam, egykor lefeküdtem, de később felébredtem és nehéz volt visszaaludnom. Így nyolckor keltem, reggeli kávé, majd reggeli.
Fél tíz talált a medencénél, ahol a szokásos lamantinokon kívül egy orosz lány volt a hároméves forma kislányával, és teleszórva piercinggel. Fél egyig voltam ott, közben megnéztem a Marhaba Beach és a Marhaba hoteleket, ahol fotóztam.
Fél egytől háromig alvás és egyebek. Jó az új tömegszállás, így egyedül.
Közben beborult az ég és Lajos is előkerült. Mentünk még egy kort, de négykor elindultunk a városba taxival. A taxis az átverős fajta volt. Órával 2, 30-at fizettünk, de szerintem éjszakai tarifára volt állítva! Az Avenue Habib Bourgibán szálltunk ki, de sem a Monoprix, sem a Magazin General nem volt nyitva.
Így végül (végre) láttam a Soula Centert! Jó! Póló 24 TND, kép 3 TND, szőnyegek, gyerekpóló (ez mindig fontos nálam), és egyéb emléktárgyak vannak fix, tűrhető áron. Az áruház előtt cigarettára alkuszom, Rothmans-t veszek, egy kartonnal. Húsz dínár, persze nem onnan indultunk! Ez kb. 300 pénz/doboz, határeset!:-)
A Soula után a Nagymecset mellett megyünk végig a Ribáthoz, ahol is elkeveredünk. (nyitva 8-13). Tehát nem most! Egy kisöreg szólít le minket, lekezel, fényképezte, majd nyújtja a tenyerét! Lajostól kap ½ dinárt, kevesli, de nem baj. Egy pillanatra eljátszom a gondolattal, hogy visszaveszem és én kérek pénzt azért, hogy pocsékoltuk itt a drága filmet, de leteszek róla. Annyira megható, hogy ebből él és még ki tudja, hány családtagja!
Megkerüljük a Ribatot, itt nem lehet feljutni, körbe kell mennünk. A kisöreg újra előkerül. Kimegyünk a tegnapi bejáraton a Medinából, itt van a taxi és helyi buszok végállomása.
Irány a Monoprix, az LP alapján. Természetesen vagy tízszer megállok megkérdezni az utat. Kezd tetszeni ez a flánya flanszia nyelv! Van benne valami! És érdekes módon értem ám, bár soha nem tanultam!
Nagy nehezen megtaláljuk a boltot az Avenue de Republiqe-n keresztül az Avenue Taher Star sarkán. Jó üzlet, itt van a fiamnak Spiderman póló 14 TND-ért - később mást vettem-, de van Korán is, 12 TND körül, igazán tetszetős! Bevásárolunk, veszek üdítőket és pár apróságot. Kártyát csak 10 dinár felett fogadnak el, így nem próbálom ki a kártyás vásárlást.
Az áruház előtt buszmegálló, készséges helyiek az idősebb korosztályból. A 12-es busz csak nem jön, így a sok gyaloglástól kissé elpilledt Lajos unszolására taxit fogok, amely 1, 300-ért visz haza. Korrekt, nem? A busszal lett volna 1 dinár. A végén még rászokom a taxizásra!
Youssef segítségével van jég, így jól bewhiskyzunk Lajossal. A teraszon orosz csajok is vannak. Hát? Azért nem a legszebbek, de ölég whisky után, ki tudja?
Vacsora után újabb adag, a végén még alkoholista leszek, és ráadásul elfogy az általam előre kiporciózott adag! Az orosz lányok invitálnak hozzájuk, finoman, de korai lesz ez még! Nem gyakoroltam a nyelvüket ezer éve, Lajos szókincséről – mely kimerül pár trágárságban- nem is szólva!
Kilenckor elkísérem őt a transzvesztita show-ra, kis várakozás után úgy döntök, megpróbálok besurranni én is, úgysem láttam még ilyet. Egyszer csak Lajos kerül elém, kifelé!
Neki nem tetszik, ami el sem kezdődött még, így átveszem a helyét, ingyér! Ennyit megért, nem rossz, csak egyedül nem az igazi. Pedig a „lányok” szépen tátognak, és istenien vannak kikészítve, így távolról! A sör viszont 3. 500, nem kevés, így két sör és nem életreszóló élmények után távozom, hiszen holnap útra indulok ismét, Kairouan-Sfax útvonalon, az –általam- ismeretlenbe!

Folyt. köv.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo