Egy kis Tunézia 5. nap 1. rész

Tunézia Kairouan

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 04.  - 2007. okt. 17. (13 nap)

3 hozzászólás I 4 469 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar nami Beszámolója

Cimkék: Kairouan  nami 

Utam 5. napja
Sousse-Kairouan-Sfax
2007. 10. 08.

Megint nem aludtam szét az agyam, kettőig ketyegtem és fél hatkor felébredtem. Sebaj, van időm pakolni! Sikerült is ¾ hétre lemennem. Kávé után reggeli, aztán megint kávé és fényképnézegetés. Mi lesz ebből?
Lajost felzörgetem fél nyolckor, a datolyát odaadom neki, nem viszem magammal! A datolyát (sem.)
A Saloon-nál taxit fogok, kb. 1 percbe telik. Fiatal sofőr, szó nélkül (szó szerint is) kapcsolja az órát! A luage-állomásig negyed óra az út, elég nagy a forgalom. 1. 200 a vége, egyre lejjebb megy! Hurrá! A buszállomás úgy tűnik, nem itt van, később kiderül, egy sarokkal arrább!
Tényleg nagy garázs, a járatok bent, sorban. Külön jegybódé van! 4. 000 az ár, bár a jegyen csak 3.900 van-. 40 perc az út Kairouanba –melyet én először Kairuan-nak ejtek, később derül ki, hogy Keruan-nak kellene-, nem egy látványos, de a szemétégető mellett elhaladunk. Újfent megcsodálom, így megyen ez erre? Fényképezek, érdekes dolgokat!
Elöl ülök, a váltónál –csak kicsit zavar, rutinosan elhúzom a combom a váltásnál-, egy termetes fiatalasszony mellett! Hogy is van az arab világ szemérmetessége?:-)
Isteni sugallatra kiszállok a temetőnél, így rögtön a legtávolabbi pontról, a Nagymecset mellől indulok a városba. Kertészkednek a kapunál, ekkor van kilenc óra. Ráismerek a környékre, itt jártam már két éve, bár az akkori szőnyeges még zárva, úgy tűnik, nincs még tourist time!
Ennek ellenére már vannak csoportok, talán spanyolok?
A „kisöreg” először nem akar beengedni a Mecset be, nehéz elmagyarázni neki, hogy diákigazolványom az egész 2007. évre érvényes! Sikerült! Bent vagyok…és gyönyörű! Így reggel, csendben, tömeg nélkül! Többé nem akarok csoporttal utazni, így sokkal jobb!
Az olasz lány is az, akinek visszaadom a leesett kendőjét. A pasija furcsán néz, vajh miért?
Szinte mindenkit beöltöztetnek, főleg a nőket, de nekem megfelelő a ruházatom!:-D
T-shirt, fehér halásznadrág, ennyi elég. Fő, hogy a vállam és a térdem takarva!
A Mecsetben közel fél órát töltök, nincs tömeg, így nyugodtan fotózom.
Na, indulás tovább, ősz van, rövidek a nappalok és vár reám még egypár dolog ma!
Kis utcákon jutok el a Háromkapus mecsetig, negyed óra alatt. Onnan a Bir Barouta-hoz, tényleg művi, nem kicsit! Igaza van az utikönyvemnek, megint!
A szőnyegárus sok - elvégre itt legyen, hol máshol-, meg is találnak, mint ritka madarat, de melléfogtak! Sikerül leráznom őket, de a hasmenés ördögét nem! Szerencsére van itt egy nyilvános W.C., a bazár főutcáján, megúszom egy kis ijedelemmel és 500 millimmel.
Igaz, a női toilettet használtam, de jól esett! Kavargok kicsinyt, merre is van az ONAT kézművesbemutató? Senki nem tudja, még a szomszéd boltos sem! Most vagy a flansziámmal van baj, vagy velük! Szerintem az utóbbi, de ez szubjektív lehet!
Kipipálva, nem lettem okosabb, irány a Szidi Ábid el-Garjáni závija, majd a kormányzó háza!
Az előbbi szebb, végigjárom, a másikból menekülök, szőnyeget akarnak rámsózni! Hová tegyem? Mindez fél és ¾ tizenegy közt. Menjünk ki a Bab Jediden, lássuk a Ville Nouvelle-t!
Iskolások mindenhol, kb. negyed órát töltök itt, erre-arra, majd tovább a fal mentén a Szidi Amor Abbáda –zárva, hosszú bejáratkeresgélés után is- felé! Kár, pedig jól néz ki!
Az utolsó (előtti) állomás az Onat Múzeum. Tele szőttesekkel, szőnyegekkel! Szép, megérte erre kerülnöm! A Szidi Szahab-závija az utolsó –mára, itt-, ahol éppen magyarok távoznak. Integetek nekik, én még maradok!

Folyt. köv.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zebrina - 2008.05.11. 09:19

Szótál hát, de azt bezzeg nem mondtad, hogy 2 hétre menjünk alapból! :)

nami - 2008.05.11. 09:07

Én szótam!:-D

zebrina - 2008.05.11. 08:34

Legközelebb Kairouanba is el kell mennünk, már látom.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo