Kraljevica - Uvala Scott Apartmanház

Horvátország Crikvenica

Ott-tartózkodás ideje: 2007. szept. 01.  - 2007. szept. 08. (7 nap)

2 hozzászólás I 9 751 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar gumimaci Beszámolója

Cimkék: crikvenica  kraljevica  scott  uvala 

A tavalyi nyaralásunkat itt töltöttük. Odatalálni egyszerű volt,max az apartman bújt el egy kicsit,de végül felleltük! A szállás nagyon szép volt,tágas, tengerre néző és rögtön KRK-sziget lábánál fekszik,csendes környezetben.Soakn óckodnak a közeli gyárkéményektől,de ez semmit nem zavar,sem a fürdőzésben sem a kilátásban. Első nap rögtön kifeküdtünk,másnap kezdtük el felfedezni a vidéket. Átmászkáltunk szinte minden nap Krk-re. Voltunk Malinska-n Baska-ban és még sok helyen. Baska rendkivül szép érdemes elmenni odáig,pedig a sziget túloldalán található. Finom bélszínt is sikerült enni,bár a kiszolgálás némileg belassult.Mivel imádok fotózni,igy felkerül egy pár művészebbi kép,ezért elnézést:P
Semmilyen szúrkáló parti lénnyel nem találkoztunk,max búvárkodás alkalmával.Túrázni a szigeten lehet. A híd előtti naplemente felejthetelen! Pici gondunk az appartmannál akadt,hogy pont hangos társaságot fogtunk ki,nehezebb volt elaludni..de ezt sokmindennel el lehet terelni;)

További képeim:

http://noncsidudi.fotoalbum.hu
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
apci500 - 2009.07.31. 22:30

Mi most jöttünk vissza. Valakitől átvettük a helyét, mert nem tudott menni.Észrevételek:- A reggeli hihetetlenül gyenge.- A vacsora részben a reggeli maradékából készül.- Vizet nem adnak a vacsorához, bevinni nem lehet (elveszik). Lehet venni, de nem 2*-os áron.- A szobák rohadtul leharcoltak. A matracokban alig van rugó, szekrényajtót nem lehet becsukni, 25-ös égők, stb.- A k-európai vendégsereg (lengyel, szlovák, magyar) meglehetősen kultúrálatlanul viselkedik.- hűtő nincsen a szobákban, így kaját nem lehet eltenni pl. ebédre. az a 2-3 féle kaja (marha, csirke) ami minden este van a vacsorához az ehető. A szardínia néha nincsen kibelezve, a többi hal OK.Vélemény:Nagy ívben elkerülni és csak ellenséget küldeni ide! Ha apartmanba megy az ember és csak étteremben eszik tehát nem visz semmit és nem boltozik még akkor is olcsóbban és jobban kijön. Sőt még főzhet is!

berkenye - 2008.06.03. 13:25

Kb négy évvel ezelőtt mi is voltunk az Uvala Scott-on.Egy olcsó nyaralást fizettünk be egy utazási irodánál, egyéni utazással, félpanzióval. Az élményeink vegyesek voltak, jók és rosszak egyaránt, de végül is szép emlék maradt az egész.Azóta is gyakran visszajárunk, de már a KRK.-re, Omisaljba és Njivicére, amiket Kraljevicai tartózkodásunk alatt ismertünk és szerettünk meg.Ilyenkor néha elmegyünk az Uvala Scott-ra is kicsit nosztalgiázni.Hogy milyen élményeket szereztünk itt?Kezdem a rosszal: Egyik éjszaka meghúzták a parkoló autónkat, természetesen a kedves autóstárs betétlapot vagy egyebet nem hagyott.A helyzet az, hogy az üdülőtelep egy domboldalba épült bungalow-k soraiból áll,(egyébként nagyon szeretem az ilyen helyeket) de a házakat összekötő keskeny utak szélén kell parkolni, mivel a közpnti parkoló nagyon kicsi.Nincs elég parkolóhely, a kocsik össze vannak zsúfolódva, a meredek és keskeny kis belső utakon.Ráadásul olcsósága miatt akkoriban többnyire magyar, cseh, szlovák, lengyel, sőt ukrán vendégek voltak nagy számban, így nem csoda ha egyesek viselkedése némi KGST feelinget váltott ki.Ez volt megfigyelhető a büfé rendszerű étkezéseknél is /svédasztal/ amikor egyesek nem akarták elhinni hogy az elfogyasztott ételeket pótolják az asztalon, és némi tülekedéssel szedtek maguknak jó sokat, hogy biztos elég legyen, sőt a családra is gondoltak.Természetesen utána felét otthagyták a tányérjukon.Ezzel együtt az ételek finomak és bőségesek voltak, még így is maradt elegendő.A szoba egyszerű volt, kissé lelakott,/olcsó üdülés/ de voltak igényesebb szobák is, és remélem azóta ezeket is felújították.Egyébként nem volt velük semmi baj, működött a fürdőszoba nem esett be az eső és nem sütött be a nap, legalábbis ha becsuktuk a sötétítőket.A hely elhelyezkedése nagyon szép, bár kissé közel van a szemközti kopár köves sziget, tág végtelen horizontok élvezetéhez kicsit el kell menni valahova máshová, és valóban a gyárkémények látványa sem ideális, de összességében ez a második nap már nem zavaró egyáltalán.A part kiépített, lebetonozott, egyébként köves, sziklás, néhány kis lassan mélyülő homokos résszel, mint általában az Adria.Sajnos a kövek és a homok szürke, ezért a víz, bár tiszta, nem látszik olyan szép kéknek mint máshol.Be lehetett fizetni hajókirándulásra, a hajó kis barátságos, családias, a kapitány nagyon kedves öregúr, Omisalj-ba és vissza fuvarozott bennünket. Ekkor tetszett meg Omisalj.Ami a legjobban tetszett, az az hogy az üdülőtelepen több étterem /a fő ebédlőn kívül/ pizzázó kocsma, fagyizó is van.A legnagyobban este jó zene, tánc, finom ételek és sörök.Kellemes és hangulatos hely.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina