Bringatúra Csehországban és Ausztriában

Csehország

Ott-tartózkodás ideje: 2008. máj. 01.  - 2008. máj. 11. (10 nap)

1 hozzászólás I 4 611 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar pitunivers Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Bécs  Breclav  bringatúra  Cesky  Csehország  Grein  Klosterneuburg  Krems  Krumlov  Linz  Rajka  Telc  Trebon  Znojmo 

Bicajtúránk Csehországban és Ausztriában
2008.05.01-05.11

1. nap: Rajka-Breclav 122,16 km

Az első nap ígérkezett a leghosszabbnak, ami be is bizonyosodott, hisz 123 km-t tettünk a cacajokba, igen kínkeservesen. Korán keltünk, már 6 előtt indult a vonatunk Rajkára. Nagy meglepetésünkre alacsonypadlós volt mindkettő, rajta könnyen szállíthatóak a kerékpárok, cuccokat nem kellett le-, ill. felcsatolni.

Féltünk az első naptól, hisz az volt a meghatározó, mert ha azt bírjuk, akkor annál már csak kevesebb jön. De sikerült, szinte végig szembeszél hátráltatott, a szakasz első harmadában úgy tűnt, hogy oda sem érünk, meg kell valahol útközben aludnunk. Na és el is tévedtünk, vagy úgy is mondhatnánk, hogy A pontból B pontba nem a legrövidebb úton jutottunk el. De sötétedés előtt begurultunk Breclavba, ahol könnyen megtaláltuk első éjszakánk színhelyét.

2. nap: Breclav-Znojmo 103,59 km

Reggel fáradtan ébredtünk, de izgatottan indultunk neki az újabb távnak. A nap sütött és remek időnk ígérkezett, de persze a szembeszél nem tágított. Elsőnek a lednicei UNESCO-s kastélyt néztük meg, de inkább csak átfutottunk rajta az idő hiánya miatt.

Kb. félúton betértünk Mikulov városkába, ettünk, ittunk, pihentünk.

Gyönyörű repcemezők között tekertünk el. A terep dombos volt, de aránylag könnyen tekerhető. A mai napra 80 km volt beütemezve, viszont mikor az útjelző táblákon olvastuk, hogy még mennyi van hátra, gyors számolás után megállapítottuk, ez a táv is 100 km fölött lesz. A kempinget nagyon nem találtuk, az idő is rosszra fordult és igen későre járt már. Így maradt egy olcsó kis panziószoba.

3. nap: Znojmo-Telc 90,23 km

Ismét szép napra ébredtünk persze nem sajnáltuk, hogy nem kell sátrat bontani és azt sem, hogy puha ágyban, melegben aludtunk.

Szembeszél talán ezen a napon volt a legdurvább, alig bírtunk haladni.

Az út minősége hagyott némi kívánnivalót maga után, de a terep tekerhető volt, leszámítva hűséges társunkat a: szembeszelet!

Először sikerült megérkezni időben (délután 4 óra) a kiszemelt városba.

Telc hangulatos városka csodás főtérrel. A baj csupán annyi volt, hogy a kemping még hét kilométerre volt a várostól. Na itt érezte Párom először azt, hogy nem éri meg élve az estét. Teljesen kivolt. A maradék 7 km nagyrészt felfelé! A kemping a semmi közepén volt, tökéletes nyugalomban. Odaérve az étteremben óriási rántotthús+sűlt krumpli kombináció, desszertnek fagyis palacsinta.

4. nap: Telc-Trebon 68,13 km

Reggel borús idő fogadott, de az vígasztalt, hogy a tegnapi 7 km fölfelé mászásból most 7 km lefelé száguldás lesz.

A mai napra nem volt olyan hosszú táv tervezve, ezért bőven tudtunk bámészkodni és szívni magunkba a táj hangulatát és azokat az isteni illatokat.

Már majdnem Trebonban voltunk, mikor defektet kaptam.

Miután elhárítottuk a hibát, már ott is voltunk a kempingben, ahol kicsit maradinak éreztük magunkat a kis sátrunkkal, mivel csak autós kempingezők voltak. :)

Este "benézett" hozzánk 2 jófej kacsa, akik kajáért hápogtak.

5. nap: Trebon-Cesky Krumlov 50,02 km

Egész túránk során a legrosszabb időre ébredtünk. Bár nem fújt a szél, de esett az eső és nagyon hideg volt. Nem bíztunk semmit a véletlenre.

Ahogy haladtunk nyugat felé, úgy kezdtek a dombokból hegyek lenni. Voltak komoly mászások és még komolyabb gurulások.

Mire megérkeztünk utunk felénél lévő csodás városkába, már szinte sütött a nap.

Mivel itt töltöttük el egyetlen pihenőnapunkat, ismét egy fedett, meleg szállást kerestünk és találtunk is egy hostelben. Mesébe illő ez a kis város.

6. nap: Cesky Krumlov 0 km

A szálláson a jó meleg szobában hatalmasat aludtunk és kipihentük eddigi fáradalmainkat, majd neki indultunk a várost felfedezni. Nem véletlen Unesco-s ez a kis gyöngyszem. Minden utca minden kis részletében van valami plusz, valami hangulatos, ami egy felejthetetlen összhatást kölcsönöz a városnak.

Az ötödik napunkon étteremben ettünk és ittunk, de mindenek előtt pihentünk és örültünk, hogy nem kell kerékpárra ülni.

7. nap: Cesky Krumlov-Linz 87,93 km

Reggel búcsú a várostól és irány Ausztria a reggeli ködben. Majdnem az osztrák határig a Moldva partján tekertünk.

Ahogy közeledtünk az osztrák szomszédokhoz, közeledtek a hegyek is.

Miután kb. két órát másztunk át egy hegyen, óriásit gurultunk Linzbe és gyorsan falatoztunk is egyet a főtéren.

8. nap: Linz- Grein 65,42 km

Kellemes időt jósoltak egész hétre. J Bíztunk abban, hogy ha a cseheknél végig szembeszelünk volt, akkor a Duna mentén a megszokott hátszél fog tolni minket hazáig. Tévedtünk, ismét erős szembeszél. Már nem is törődtünk vele, megkezdtük utunkat az Euro Velo 6-os Duna menti kerékpárúton hazáig.

Mivel nem volt szint, lehetet szaggatni a pedálokat és falni a kilométereket.

9. nap: Grein-Krems 92,94 km

Reggel izgatottan indultunk neki az aznapi etapnak. Az útikönyvek azt írták, hogy a Duna menti kerékpárút legszebb szakaszához érkeztünk: a wachau-i részhez.

Nagyon szép városokon haladtunk át, ahol az emberek kedvesek, mosolygósak voltak. Szinte mindenhol lehetett házi bort és egyéb finomságokat kapni.

Ismét kellemesen elfáradva érkeztünk meg a kempingbe, ahol túlzsúfolt látvány fogadott, de volt helyünk.

10. nap: Krems-Klosterneuburg 84,70 km

A szép idő már megszokott volt, hamar melegedett a levegő, gyorsan száradt a sátor az éjszakai pára után, és lehetett is neki indulni az utolsó előtti napnak. Nagy látványosságra már nem számítottunk, mert minden látnivalón túl voltunk, de a hangulat remek volt.

11. nap: Klosterneuburg-Rajka 102.00 km

Reggel negyed kilenckor már úton voltunk Bécs felé, majd igen fáradtan már, de lelkesen tekertünk haza a néhol igen depressziós tájon.

20 km en keresztül a nyílegyenes gát tetején rossz úton! Kész depresszió volt!!!!

Még pár kanyar és még pár kilométer megtétele után, több mint 860 letekert kilométert követően megérkeztünk kiindulási pontunkhoz, Rajkára.

Remek kis túra volt, nagyon sok szépet láttunk és rengeteg élmény ért. Csodás vidékeken jártunk, remek söröket ittunk, és jól éreztük magunkat. Jól elfáradtunk, de már hazafelé a vonaton azon gondolkodtunk, hogy merre felé is kéne a kerekezni következőleg...
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
daci - 2008.05.23. 19:59

Örülök, hogy összejött:)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo