Bangkok, Kanchanaburi elefántlovaglás, tutajozás, Tha-Kha úszó p

Thaiföld Bangkok Windsor Suites

Ott-tartózkodás ideje: 2008. ápr. 04.  - 2008. ápr. 14. (10 nap)

0 hozzászólás I 3 119 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar SLAVE Beszámolója

Cimkék: Bangkok  elefántlovaglás  Kanchanaburi  p  Tha-Kha  tutajozás  úszó 

Windsor Suites értékelése
SLAVE értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4.8

Eddig 1 utazó értékelte.

Április elején indultunk, a Diethelm Travel szervezésében (ez egy német iroda). Érkezéskor ledöbbentünk, óriási volt a bangkoki repülőtér, hosszú perceken keresztül csak gyalogoltunk (Suvarnabhumi reptér az újabbik). A Windsor Suites Hotelben szálltunk meg, kb 20-30 emelet, mi a tizennegyediken voltunk. Három lift működött, volt, ami csak a 15.-ik emeletig. Az ajtóban parafasisakos ajtónyitogató, az elmaradhatatlan meghajlással, és a "Szavat dí ká" köszöntéssel. Ha ötször megyek el mellette, mind az ötször meghajolt volna, természetesen próbáltam utánozni, nem szeretem , ha valaki megjátssza magát, csak mert több a pénze(aztán lehet, hogy tulajdonos volt)! Este a szomszéd japán étteremben Sukiyaki, ezerféle japán kaja, de szakét sajnos nem kaptunk! Másnap a program a királyi palota, a Wat Arun avagy a Hajnal Temploma (felejthetetlen), majd a Thonbury Klong (csatorna). Este a Baan Khanita nevű étteremben isteni kaja, nem olyan, amilyet a plázákban hívnak thai ételnek. Itt érdekes módon tálalnak, van többféle étel, ezek között párolt zöldségek, halak, pástétomok, különféle szószok kis tányérkákban, majd egy pincér, aki mindenkinek a tányérjára megfelelő adag rizst pakol. Rengeteg zöldfűszert használnak, citromfüvet, stb.
A végén desszert, ami szintén citromfűvel , reszelt mandulával, mindenféle jóval volt tálalva!
Másnap kiutaztunk az úszó piacra, ami egy hatalmas élmény , végigcsónakáznak veled csatornákon, ahol mindenféle gyümölcsöt, fűszert, illetve turistavadító ajándéktárgyakat kapsz, persze fillérekért!
A szabad programok mellett még elefántlovaglás (Paikka nevű anyaelefánton, akiről később kiderült, hogy nem is akármilyen hím), tutajozás, illetve a Kwai folyó melletti hadifogoly emlékmű meglátogatása szerepelt. Gyönyörű napok voltak, biztosan vissza fogok menni, ha tehetem!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina