Kedveljük a Prága Kávéházat?

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jún. 11.  - 2008. jún. 11. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 476 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. júl. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar bazooka Beszámolója

Cimkék: Baross  Kálvin  Kávéház  Prága  tér  utca 

Mily nagy kár, hogy nem Prágában ülök a Budapest Kávéházban! De ha már így alakult, az sem olyan nagy baj, ugyanis időnként valamilyen okból – titokzatos dolog ez – az ember mégis feljajdul: „Nem kellene most a Prágában ücsörögni? Croissant-nal, kávéval, cigarettázgatva?” De igen. Javallt persze a terasz, amely egy elképzelhetetlenül forgalmas, a jelenleg építési területté változott Kálvin térbe torkolló út, a Baross utca mellett helyezkedik el, ahonnan remekül szemügyre lehet venni a különféle autótípusokat és vezetőiket, amint igyekeznek egy másik sávba átaraszolni. A kávéház maga egy pincehelyiség, ahonnan nincs kilátás, cigarettázni pedig egy fáskamra jellegű büntetőszobácskában lehet, ahol erről inkább lemond az ide betérő. Vannak viszont remekbeszabott francia jellegű sütemények, a fent említett croissant ugyebár, ami tényleg olyan, mint Párizsban, de a kávékat se hagyjuk ki, az eszpresszo ára jelenleg 290 forint.
A dekoráció és az étlap képei a régi Prágát idézik, de a régi pesti belváros hangulata mégis mindent beleng, hiszen egy ugrás ide a Kecskeméti utca környéke éppúgy, mint a VIII. kerület palotanegyede, sőt, lényegében ott vagyunk, hiszen szemben magasodik a nemrég helyreállított Szabó Ervin Könyvtár, az egykori Wenckheim-palota épülete, előtte a Magyar Igazság kútja, jobbra (balra?) benzinkút.
A felszolgálás udvarias, nem is kimértnek nevezném, hanem inkább mélának, N.M. pincér például mintha aludna, miközben dolgozik, ámde különösebb panasz nem merül fel vele szemben, előzékenyen, szó nélkül kicseréli a rendelt korsó Pilsner Urquell sört, amelyben gyanús dolgok úszkáltak, ezek leginkább papírzsebkendő-foszlányokra emlékeztetnek. A korsó Pilsner Urquell ára 490 forint, és a kihozott jéghideg cserekorsó hibátlannak tűnik, kár az előző gikszerért. Amennyiben a teraszon szeretnénk helyet foglalni, könnyen előfordulhat, hogy kénytelenek vagyunk néhány kört sétálni, mire helyet kapunk, nagy a forgalom errefelé. A söröskorsót viszont mindenképpen emeljük a fény felé és szemléljük meg a tartalmát…
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina