Barangolás Sligo megyében

Írország Sligo

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 18.  - 2008. júl. 25. (7 nap)

2 hozzászólás I 3 414 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. júl. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Drumcliffe  Glencar  Grange  Írország  Mullaghmore  óceán  Sligo  Standhill  temető  templom  vízesés 

Barangolás Sligo megyében

Az ír időjárás ismeretében felszerelkeztem esőkabáttal, esernyővel, rendületlenül hurcoltam magammal mindenhova, aminek az lett az eredménye, hogy az egy hét alatt egyszer sem kellett elővenni.

Azokon a napokon, amikor nem terveztünk nagyobb kirándulást, csak a környéken nézelődtünk. Természetesen az óceán nem maradhatott ki egyik napról sem. Mindig más helyre mentünk. Így láttunk homokos partot, sziklás partot, voltunk apálykor és dagálykor, láttunk csendes, halkan ringatózó hullámokat és láttuk a bevadult óceánt, amikor a hullámok óriási erővel csapódtak a kövekhez.
Néha ledöbbentem, hogy míg rajtam dzseki van, egyesek egy szál pólóban járkálnak. Nos, ők az írek:) Aki nagyon be van öltözve, az a turista:)
Csak lestem, hogy a hideg vízbe is bemennek fürödni fürdőruhában, vagy a gyerekek egy szál bugyiban.

Bementünk Sligoba, szétnéztünk a városban, majd a tónál hattyúkat etettünk. Nagyon aranyosak voltak a kishattyúk, akik szürke ruházatukban úsztak szüleik után.

Elmentünk a Glencar vízeséshez is, ami nagyon szép zöld környezetben van. A hegyről nagy erővel zúdul le a víz, majd egy kis patakban folytatódik.

A Nobel díjas ír költő, Yeats élete nagy részét ezen a vidéken töltötte, és itt is temették el Drumcliffe-ben. A temetőben megtekintettük a sírját.
Bementünk a temetőben lévő templomba, és egy teaházba, ami érdekes módon szintén a temetőben van. A templom létrehozása a Lissadell család nevéhez kötődik, később megnéztük a környéken lévő Lissadell házat is.

Mi is Drumcliffe-ben laktunk illetve valami külterületszerűségén. Nagyon szép, csendes környezetben, az első szomszéd 15 perc sétára volt:) Egyszer elmentem a kislányommal sétálni, útközben 1 gyalogos, 1 biciklis és 9 autó ment el mellettünk és mind köszönt és intett. De ezt már máshol is megfigyeltem, mindenki köszön mindenkinek. Persze nem a fővárosban, hanem kisebb településeken.

Az út mentén, a hegyeken, bármerre is jártunk, mindenhol birkák és tehenek voltak. Néha lovat is lehetett látni. A házak gyönyörűek, körülöttük alacsony, legtöbbször kőből kirakott kerítések vannak, ami inkább csak dísz, mint idegenek elleni védelem. Az utak szuperek, és tisztaság volt bármerre jártunk.

Kedvemre való ez az ország, azt hiszem nem utoljára jártam ott.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
kalled - 2008.08.20. 10:00

Köszi!:)

zebrina - 2008.08.20. 08:55

Klasszak a beszámolók, gratulálok! :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo