Eger és környéke

Magyarország Eger Hotel Minaret

Ott-tartózkodás ideje: 2007. szept. 26.  - 2007. szept. 30. (4 nap)

1 hozzászólás I 2 547 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. júl. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Samsi Beszámolója

Cimkék: Aggtelek  Diósgyőr  Eger  Kékestető  Lillafüred  Szilvásvárad 

Hotel Minaret értékelése
Samsi értékelése:

4.4

Az értékelések összesen:

4.4

Eddig 1 utazó értékelte.

2007 szeptemberében töltöttem el családommal 5 napot Egerben és tágabb környékén. Az itt szerzett emlékeimet és véleményemet szeretném veletek megosztani, esetleges tippeket adva ezzel az ide készülőknek.
Mindenképpen Egerben a vár közelében akartunk megszállni. A neten talált szállodák közül 3 volt szimpatikus: Szenátor-ház, Offi-ház közvetlenül a vár alatt, valamint a Hotel Minaret, pár perc sétára a Dobó tértől és a vártól. Ez utóbbi mellett döntöttünk, mint később kiderült, jól.
Szerdai nap reggel 8 körül érkeztünk meg Egerbe, aránylag könnyen odataláltunk a hotel éjjel- nappal őrzött parkolójához. Beköszöntünk a szállodába, majd elsétáltunk a Dobó térre. Kicsit körülnéztünk, utána pedig felültünk egy városnéző vonatra. Az utazás elég „rázós” volt, ráadásul városnézésre a sebesség miatt nem igazán alkalmas (szerintünk). A vonat a szépasszonyvölgyi pincesornál tartott hosszabb pihenőt. Kora délelőtt lévén nem sok pince volt még nyitva, de amúgy sem akartuk borkóstolással indítani a napot. Visszarázódván a Dobó térre, nekiindultunk a vár meghódításának. A pénztárnál kisebb csalódás ért minket. Az általunk eddig meglátogatott (nem kevés) várban szépen megtervezett, emlékbe elrakható belépőjegyet kaptunk, de az ország leglátogatottabb várának csak egy sima pénztárblokkra telik.:( Az idegenvezetés viszont kiváló,nem akadt megválaszolatlan kérdés. A váron belül külön belépővel lehet belépni több, magánvállalkozásban működtetett kiállításra. Elsőként a vártörténeti múzeumot néztük meg. Lehet, hogy csak véletlen volt: míg az udvaron hemzsegtek az emberek, addíg a múzeumban csak hárman voltunk, pedig ötletesen berendezett, érdekes kiállítás látható. Megnéztük még a panoptikumot és a börtönkiállítást, majd a pénzverdében emlékérméket vertünk. A legtöbb helyen fényképjegyet kell váltani, kamerázni egyáltalán nem lehet. A vártól nem messze található a Gárdonyi-ház, amelyet szintén érdemes felkeresni. Kiadós programunk után visszatértünk a szállodába s elfoglaltuk szobánkat. Egyszerűen volt berendezve, de tágas volt; a wc-zuhanyzó kárára. A tetőablakról hiányzott a roló, de ezt a problémát saját magunk orvosoltuk. Összességében meg voltunk elégedve a hotellel. Ráadásul csend is volt, ami szerintem a fenn említett másik 2 hotelnél nem mondható el, lévén körülöttük a téren késő estig (éjszakáig) nagy a nyüzsgés.
A második napon hosszabb autós túrát tettünk. Első célpontunk Aggtelek volt, ahol az 1 órás barlangnézésre váltottunk jegyet. Ezután Diósgyőr következett, ahol sajnos zuhogott az eső. A várban a koronakiállítást és a panoptikumot lehetett megnézni, valamint érmét vertünk. Utunk gyönyörű, vadregényes tájakon vezetett át, viszont az utak minősége szörnyű, valamint a tájékozódás is nehézkes a kevés tábla miatt.
Harmadik napon szilvásváradi kirándulást terveztünk. Gyönyörű napsütésben indultunk el Egerből, zuhogó eső fogadott minket Szilvásváradon, úgyhogy vissza Egerbe. Itt is esett már, de nem volt annyira vészes, úgyhogy folytattuk a belváros felfedezését. Ellátogattunk egy fegyverkiállításra, bementünk a hotelünk mellett található Marcipán múzeumba (kötelező megnézni!). Egész nap a varázslatos barokk hangulatú kis utcákban csatangoltunk. Rengeteg ajándékboltot találtunk, érdemes őket végigjárni, mert változatos árúkészlettel rendelkeznekés az árakban is elég nagy különbségek vannak. Megnéztük a Város a város alatt kiállítást(?). A labirintusszerű pincében el tudtuk képzelni mekkora lehetett régen, de egyéb látnivalóra is számítottunk.
Negyedik napon végre jó idő volt, ismét elindultunk Szilvásváradra. Útközben megálltunk Bélapátfalván az apátsági templomnál. 1-2 perccel a nyitás előtt érkeztünk, a gondnok-ide-genvezető-szerzetes 10 perccel utána. Az apátság történetének rövid ismertetése után hosszasan taglalta saját és rendtársai sérelmeit, többször megjegyezve, hogy ma még csak egy üres zsemlét evett. Elég nehezen sikerült elszabadulni, fényképezni nem engedett. Szilvásváradra érve a kisvasúton mentünk fel a Szalajka-völgybe. Felmásztunk az Ősember-barlanghoz, majd a Fátyol-vízesést néztük meg volna, ha nem lett volna kiszáradva a patak. Visszafele gyalog mentünk, csodálatosan szép környék. Ezután egésznapos parkolójegyünkre minimális felárat fizetve felautókázhattunk a Milleneumi-kilátóhoz.
Jó idő lévén Lillafüred következett, ahol ugyan már jártunk 2 nappal ezelőtt, csak akkor a zuhogó eső miatt nem álltunk meg. Most megnéztük Magyarország legnagyobb vízesésének helyét, mivel ez is ki volt száradva. Biztos csodálatos lehetett valamikor. A már ismert kanyargós, rossz állapotú úton tértünk vissza Egerbe. A táj viszont csodálatos.
Ötödik napon reggel kijelentkeztünk a szállodából, majd felmásztunk a minaretbe. Elbúcsúzva Egertől Parádsasváron álltunk meg, ahol az (új)Meseautóból ismert Kastély-szálló található. Megnéztünk még egy „üvegipari” kiállítást, amit az egykori helyi üveggyár volt dolgozója üzemeltet. A Kékestető következett, ahol szinte a csúcsig autóval lehet menni. Engem leginkább a torony presszójában kiállított 8000 darabos miniüveg-gyűjtemény érdekelt, amiről a neten értesültem. Köszönhetően a magyar jövedéki törvénynek, valamint a gondos vám- és pénzügyőröknek, a gyűjteményt el kellett tüntetni. Hiába volt zárt vitrinben, nem volt rajtuk zárjegy.:(
Rengeteg szép élményel és nagyon kevés csalódottsággal indultunk haza.
A végén egy kis étteremmustra.
Kék Hold Étterem a Minaret Hotelben: reggeli a szobaárhoz képest nagyon jó. Az étlapról 2 étel keltette fel érdeklődésünket, nem is csalódtunk bennük.
Arany Oroszlán Étterem az Offi házban:Elegáns környezet, jó étlap, kitűnő konyha.
A mellette lévő étterem (nem a Szenátor-ház) nevét hamar sikerült elfelejtenem és a neten sem találom. Egész végig az egyik pincér kollegáihoz tett beszólásait kellett hallgatnunk. A mi pincérnőnk elég esetlen volt, a másik asztalnál 3 italból kettőt eltévesztett, igaz, külföldiek voltak és csak angolul beszéltek. Az ételek átlagosak voltak. Az ice-tea ihatatlan volt ráadásul drágább volt a félliteres prémium sörnél. Megkérdeztük milyen márka, de nem tudott rá válaszolni, azt ígérte megnézi .Ha valaki esetleg tudja az étterem nevét, kérem írja meg.
Fenyő Vendéglő Szilvásvárad: Özönvíz előtti design, de mintaszerű kedves kiszolgálás, nagyon jó konyha.
Egy szendvicsbára vár közelében: Érdekes és finom szendvicsek, iszonyatos ételszag az üzletben.
Általánosságban az emberek barátságosak, de zárkózottak, a felszolgálók is szinte némán, érdeklődés nélkül végzik munkájukat.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.3 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
csergezerge2 - 2009.04.19. 16:45

A szendvicsbár legnagyobb sajnálatunkra eltűnt, helyette egy rusnya kínai étterem kelleti magát... üres asztalaival. Akkor már inkább török kebab lett volna stílszerűen


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina