Bibliai tájakon Jeruzsálemben

Izrael Jeruzsálem

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 24.  - 2008. júl. 24. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 804 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. júl. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: dávidkirály  golgota  jeruzsálem  sionhegy  szentsír 

Egy váratlan lehetőségünk adódott az egyiptomi nyaralásunk során, fakultatív kirándulás keretében átmentünk Izraelbe.
Mivel az Aqabai öbölben levő Taba igen közel van az izraeli határhoz, hetente indulnak buszok Jeruzsálem-Betlehem-Holt-tenger útvonalon. A határátlépést nem részletezem, nem politizálok, röpke 1 óra alatt át is jutottunk. Hozzáteszem, ez éjjel 2-kor történt, korán érkezhettünk így a 300 km-re levő Jeruzsálembe.
Fél 8-kor már csodálhattuk az Olajfák hegyéről az alattunk elterülő fantasztikus várost. Ugyan az idegenvezetőnk elmondta, hogy hol-mit láthatunk, de sajnos nem igazán rögződött meg bennünk, annyi információt hallottunk.
A buszunk a Nyugati Falnál rakott ki bennünket, s innen indultunk Jeruzsálem felfedezére. Először a Siratófalnál helyeztük el a kis résekbe a kívánságcéduláinkat, aztán végigmentünk a Via Dolorosán, megállva az egyes Stációk elött. Végül a Szent Sír Bazilikában láttuk a Golgotát, ahol meghalt Jézus, s azokat a helyeket, ahol bebalzsamozták a testét, majd eltemették. E fölé a sír fölé egy kápolnát emeltek, erre pedig építették a Szent Sír Bazilikát. Nagyon sok ember zarándokol ide a világ minden tájáról, hogy láthassa és megérinthesse Jézus sírját. Ezután felmentünk a Sion hegyre, bementünk az Utolsó vacsora termébe, majd megnéztük Dávid király sírját, / külön oldalon a nők, s külön a férfiak /. Az Elszenderedés Templomában magyar vonatkozású hódolatot is láttunk, s a élményektől, látnivalóktól, no és a melegtől kissé elfáradva elbúcsúztunk ettől a szépséges várostól, beszálltunk a buszba és indultunk Betlehembe.
Az lesz a következő élménybeszámolóm.
Feltöltve: 2008. júl. 31.
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina