Román Tengerpart, őrület!!

Románia Costinesti

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 25.  - 2008. júl. 30. (5 nap)

17 hozzászólás I 47 849 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. szept. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kirinshiku Beszámolója

Cimkék: Bucuresti  Costinesti  Eforie  Evangelia  Fekete  hangos  kosz  Román  szemét  tenger  zene 

Aki vállalja a 14-18 órás autózást,egyébként gyönyörű tájakon,annak felejthetetlen élményt nyújt már maga a tengerpart körüli települések megtekintési még a járműből is.
Kosz és káosz mindenhol,nem tartják be a KRESZ-t,vezetni nem tudnak,dugók mindenfele.
Aznap amikor mentünk 18-an haltak meg az utakon,és rengeteg balesetet láttunk,egyébként kifogtunk a Fogarasi Havasok környékén egy dugót,mint utóbb kiderült két kamion ment össze,3óra.
Megérkeztünk Costantába, bejáratánál egy 30-40 méter hosszú,rozsdás hajó állt,erre volt ráfestve a várost jelölő tábla.
Beton dzsungel és ipar település és rengeteg építkezés mindenhol,bár szerintem nem sokat számít.
Costancátol pár kilométerre délre,jött az első üdülő város Eforie észak és dél,itt kezdődött az első meglepi a fő út ami keresztül megy a városon egy hatalmas kirakódó vásár,ember ember hátán míg a két falun keresztül mentünk +1óra.
Szállást könnyű találni az út mellet,kulcsot lóbáló helyiek próbálják kiadni a szállásukat,2500-4500Ft/fő/éj bementünk egy párba mit is mondhatnék ez már tényleg a Balkán,csatorna nincs és egy kiadós eső után érkeztünk,sár és szemét mindenhol,füvesítés híján vagy betonozva van az egész udvar,ez még a jobb eset vagy bokáig vízben kell kiszállni.
Azért van ellenpélda is közvetlen tengerparti 4*szállás,gyönyörű parkkal,kert kapcsolatos szobával átszámolva 7000-7500Ft/fő/éj.

A döbbenet akkor fogadott amikor lementünk a tengerhez,én ennyi embert egy part szakaszon nem láttam,a heringek kényelmesebben vannak a dobozban mint itt.
Mindenhol szól az ütemes Club zene,kb 100 méterenként egy egy promo sátornál hatalmas hangszórókból,jön az őrület.
A helyiek ráadásul minden bódé előtt,táncolnak,isznak,mulatnak.
Nem lehet egymás szavát érteni nem csak a parton vagy a sétányon ahol minden étterem előtt szintén ez van,pluszba még promos nyitott terep járok járják a sétáló utcákat,és szintén üvölt a hangos zene,reklámozzák a Discojukat amiből van vagy 10 és ingyen osztogatnak belepöket,energia italokat,apró ajándékokat.
Az éttermekbe nem érdemes a parton bemenni,kicsit drágább és nem érteni egymás szavát a zenétől.
Egyébként nagyon jó éttermek vannak a parttól fölfele1-2 utcával,betévedtünk egy román nemzeti ételeket kínálóba,falakon mindenhol,népviseleti ruhák,tálak,subák,zene tárgyak,jó hangulatú és finom ételeket kínálnak elfogadható árakon.
A parton és az odavezető úton rengeteg gyorsétterem,bóvlikat kínáló standok,és ami feltűnt mindenhol félmeztelen emberek,férfiak,nők vegyesen még az éttermekben sem vesznek föl magukra egy ruhadarabot sem(igazuk van).
A legnagyobb probléma szerintem a szemét és a szemét de az dögivel.
Egyszerűen ahol állnak,vagy mennek eldobják minden szégyen érzet nélkül és mint aki jól végezte dolgát még köpnek is egyet.
Jó példa erre ha nem én vagyok ott nem hiszem el,barátommal kiléptünk a házból amit béreltünk megkínált rágóval és a papírját nem akarta eldobni,a szomszéd ház előtt volt egy újnak tűnő szemetes,hát beledobta,ekkor a házból égtelen kiáltozás, jön ki a tulaj,saját nyelvén elhordott minden szar szemét külföldi turistának,mutogatva a kukára,ekkor a barátom kivette a szemetet a kukából és mellédobta,láthatóan megnyugodott visszavett a haragból,és nyugtázta az ott jobb helyen van.

Egyébként a Fekete Tenger nagyon kellemes,hűsítő és élvezet volt a fürdés.
Costinesti fő látványossága az 1960-ban zátonyra futott Görög teherhajó,korábban lehetett róla ugrálni és mászkálni a hajó gyomrában ezt mára megtiltották,miután egy Román fiatal fejest ugrott és nyakát törte.

Éjszakai szórakozás gyanánt,a parton a homok fövenyen,mezítláb,táncoltunk és ittuk a koktélokat,nagyon nagy élmény volt.
Az est fény pontja amikor hajnal 2órakkor a Román népdal megszólalt a hangszórókból,még azokba is életet lehelt aki eddig lógatta a fejét,Döbbenet.
Soha nem fogom elfelejteni az itt látottakat és elkísér egy életen keresztül.
Sziasztok Imi.


Még több info és ország a Blogomban:
http://www.empowernetwork.com/kraszimre/
Értékeld az élménybeszámolót!
7.2 (17 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Timeaarad - 2012.05.09. 20:36

Draga Kirinshiku!Miert nem mentel a Hires Balatonra?Epp nem ennyire remiszto mint ahogy te elo adod,en evente jarok es tudom,hogy mi van ott!Csak azert mert ROMAN nem kell igy lemondani!Ti sem vagytok kulombek mint a ROMANOK!Egy honappal ezelott atmentem Magyarorszagra rokonlatogatoba,bementem egy uzletbe,ott ugy beszelnek mint a kutyaval,azt hiszik,h ok a vilag kozepe,pedig...Kedves Iadanyne nyugodtan johet a roman tengerpartra mert nem igy van ahogy az ur elo adja.Costinesti-re a fiatalok jarnak de nyugodtan ajanlom Neptunt az kellemes nyugis hely!

kirinshiku - 2010.05.12. 16:08

Kösz szépen!!

tito64 - 2010.05.07. 13:54

Tetszett a beszámoló.10-es.

kirinshiku - 2008.12.15. 14:22

Kedves baribari!Látod azért te is beledugod mindenhova.

baribari - 2008.12.15. 12:55

Nekem tetszett, főleg az a mondatrész, hogy "dugok mindenfele".... :))Én évekkel ezelőtt jártam a Fekete tenger partján, Constantaban és környékén, pont ez a hangulat volt akkor is. Szép volt és borzasztó egyszerre. Pl. beledugtam a kezem a tengerbe, aztán pár méterrel arrébb láttam, hogy az egyik szállodából folyik bele a tengerbe a szennyvíz egy csövön. Na, úgy vittem fel a kezem a szállodai szobába, eltartva magamtól, mintha a kukában találtam volna...Ultraviola, sajnos nem írtam fel az aszfalt nélküli és sáros utcák nevét, legközelebb, ha arra járok, viszek sok-sok papírt magammal, és jegyzetelek.De ez mind nem akadályozott meg abban, hogy jól érezzem magam, és tetsszen az, ami tetszhet.

FLali - 2008.09.09. 07:35

huha :)

kirinshiku - 2008.09.08. 16:57

:)

ultraviola - 2008.09.08. 16:37

Hááááááááááááát ez egy tudatosan összerakót, a negatív élményekre alapozott beszámoló tele ordító csúsztatásokkal.?Aki vállalja a 14-18 órás autózást,egyébként gyönyörű tájakon? ezzel semmi gond és erről szívesebben olvastam volna.És mi ragadt meg az utazóban a 18 órás utazásból??nem tartják be a KRESZt,vezetni nem tudnak,dugok mindenfele, két kamion ment össze, 0-40 méter hosszú,rozsdás hajó állt,erre volt ráfestve a várost jelölő tábla, ,ember ember hátán míg a két falun keresztül mentünk 1óra stb.Mit mondjak, lemaradtunk a csodálatos Nagyváradról, a kincses Kolozsvárról, a lélegzetelállító Békási szorosról, a híres Hunyadi várról, magas Déva váráról, a kristálytiszta Szt. Anna tóról és nem, utolsó sorban az embert és autót megpróbáltató transzfogarasi útról.Az a baj velünk magyarokkal, hogy zsigereinkben van a románutálat ráadásul barátunk nem vette észre, hogy átlépte a határt, másik állam ? másik kultúra.Sokan azt szeretnék ha minden olyan lenne mint otthon, és mindenki hasra esne mert mi Magyarországról jöttünk.?Beton dzsungel és ipar település és rengeteg építkezés mindenhol?Továbbá felvilágosítnám a tisztelt urat, hogy Constanta kikötő város és semmi kép sem üdülő.?Szállást könnyű találni az út mellet,kulcsot lóbáló helyiek próbálják kiadni a szállásukat,2500-4500Ft/fő/éj bementünk egy párba mit is mondhatnék ez már tényleg a BalkánAzért van ellenpélda is közvetlen tengerparti 4*szállás,gyönyörű parkkal,kert kapcsolatos szobával átszámolva 7000-7500Ft/fő/éj.?Amennyire finnyásak mégis az olcsóbbat választották.?sár és szemét mindenhol,füvesítés híján vagy betonozva van az egész udvar,ez még a jobb eset vagy bokáig vízben kell kiszállni.?Autószerelő barátommal már 6-ik éve járunk ugyan arra a helyre Eforie-Nord (észak) de még nem találtunk olyan utat amelyik nincs leaszfaltozva.Írja le kérem melyik utcában jártak amit az önök kedvéért nem füvesítettek be.Röviden ennyit a beszámolójához.Jah, még annyit a balkáni állapotokhoz, legutóbb kisfiam barátja is velünk tartott.Tisza parti gyerek lévén nem volt hozzászokva a hullámokhoz, többet nyelt belőle a kelleténél.Orvoshoz vittük, és láss csodát, a vizsgálatért, gyógyszerfelírás teljesen ingyenes volt.Hát ilyen a balkán, nem úgy mint nálunk kultúrált országban, vizitdíj korházi napidíj, a patikában becsengetési díj vagy, nyugati szomszédunk kiteszi a magyaroknak belépni tilos táblát az utca elejére.Ez van.

kirinshiku - 2008.08.08. 07:43

Nekünk is volt rá példa,meg se közelitettük az éttermet mert nem volt egy szép látvány,egyébként egy herpesszel megusztam az utat.Higéniárol pedig csak annyit Közép Ázsiában mégugysem tartanak be semmit a 3hét alatt mégsem történt semmi bajom.

forest - 2008.08.07. 22:07

"Idén is azzal szembesültek a Fekete-tenger partján üdülni vágyó turisták, hogy sok helyen lejárt szavatosságú élelmet kapnak, írja a realitatea.net"http://index.hu/gazdasag/vilag/fete080807/

kirinshiku - 2008.08.04. 20:13

Csak a tehetősebbek engedhetik meg mguknak a Bolgár tengerpartot,viszonylag az árak itt mérsékeltebbek,bár itt is fölfele mozognak.Pl:5rövid,2sör3,cigi,kevés üditővel tengerparti bárban 2500Ft.

nexxed - 2008.08.04. 15:39

Én azt hallottam, hogy a románok átjárnak az aranypartra Bulgáriába, mert ugye az sokkal rendezettebb, és tisztább. Jómagam voltam ott, és hát nem ilyen a Bolgár rész, mint a Román.

kirinshiku - 2008.08.04. 08:12

Az első döbbenet után,nagyon jól éreztük magunkat,átvettük a ritmust.Miért pont ide?Mingig egy kis különlegességre,uniqumra vágyom.

iadanyne - 2008.08.03. 21:48

Tulajdonképpen miért ezt választottátok uticélul? Nekem eszembe nem jutna a román tengerpartra menni, ezek után főleg!

kirinshiku - 2008.08.02. 16:55

Kis szösszenet a történet mellé,nincs náluk pénztárgép,havonta egyszer jön a helyi APEH,és beszedi a sápot,hasraütésszerüen attól függ milyen "éhes"

renato - 2008.08.02. 15:35

Nekem is tetszett és hihetetlen mik vannak ott. Az EU nem akar véletlenül arra járni mert tuti megbüntetné őket ha ilyenek vannak hogy szemetelnek (bár igaz jobb kint mint bent de ez másra vonatkozik :D).

Koga - 2008.08.02. 00:29

Tetszett ez a beszámoló. Tényleg nagyon jól sikerült, átadja az egésznek a hangulatát. :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo