Odysseus Hotel - Paleokastritsa Corfu

Görögország Corfu-Paleokastritsa Odysseus Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 06.  - 2008. aug. 13. (7 nap)

0 hozzászólás I 14 013 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Kata1207 Beszámolója

Cimkék: Cofu  Odysseus  Paleokastritsa 

Odysseus Hotel értékelése
Kata1207 még nem értékelte!
Még senki sem értékelte ezt a szálláshelyet.

Légy
te az első!

Paleokastritsa (röv.: Paleo) Korfu nyugati részén van. Hegyoldalban van a település, sziklákkal határolt több kisebb öbölben lehet fürdeni. Mi az Odysseus Hotelben szálltunk meg, ehhez két strand volt közel: egyik közvetlenül a hotellel szemben egy lépcsősoron keresztül volt megközelíthető, ez aprókavicsos, pici strand, kristálytiszta vízzel. Gyorsan mélyül a part, gyönyörű a kilátás, csodás a hegyes vidék, mely lábánál terülnek el az öblök és azokban a strandok. A másik strand messzebb volt, kb. 400-500 m-re (remélem, hogy jól saccoltam), ezt hívták ott központi strandnak, hosszabb partszakasszal, melynek egyik pici része homokkal fel van töltve. Többi rész aprókavicsos. Tengervíz kristálytiszta volt, bár a homokos részen néha picit koszosabb, oda hordta a szemetet a víz, már amennyi volt benne. Algákkal és hasonló kihordott szeméttel nem találkoztunk. Aprókavicsos rész itt is kristálytiszta volt. Part itt is hamar mélyül, de nem vészes, mi két pici gyerekkel voltunk (1.5 éves ikrek) és nagyon jól elpancsoltak a partnál. Persze beljebb már csak bébi úszógumival felnőttel mentek, de a parttól így is legfeljebb 5 métert mentünk. Táj itt is csodálatos, képeslapfotó szerű. Víz színe gyönyörű, kékes, zöldes. Víz aljára még egészen bent is le lehetett tisztán látni. A központi strandhoz egy lejtős út vitt, itt már nem voltak lépcsők, lefelé könnyű, felfelé azért nehezebb volt egy kicsit a kaptató, de inkább a babakocsit volt nehéz tolni a két gyerekkel együtt.
Ha valakinek fáj a lába, vagy fáradékony stb, akkor ezt a részt nem ajánlom, ugyanis vagy sok lépcsőn, vagy emelkedőn kell visszajutni a hotelhez, és nehezen fogja bírni.
Maga Paleo egyébként egy kis üdülőfalu, bárok, disco-k nincsenek, tehát aki éjszaka mozgalmas életet szeretne élni, az ne ide jöjjön. Csendes hely. Néhány bolt van csak, azok is inkább élelmiszer boltok, de ajándéktárgyakat, strandfelszerelést is árulnak, mindent amire szükség lehet. GYógyszertár nincs a közelben. Csak 10-15 km-re. Nagyobb (pl. Spar vagy Profi méretű) bolt, csak Korfu környékén. Tehát érdemes vinni mindent, ami kellhet. A közp-i strandnál van néhány bazár, ajándékokkal, de nem észvesztő a kínálat. Élelmiszerboltok ettől függetlenül nem észvesztően drágák, olyasmik, mint egy éjjel-nappali itthon, de a 6-os zsugoros ásványvíz olcsóbb volt, mint itthon egy nagy áruházban. Tehát ahhoz képest, hogy viszonylag kiszolgáltatott helyzetben van a kínálat szempontjából, aki oda utazik, ezt nem éreztem, hogy kihasználták volna.

Az Odysseus Hotelről: nagyon kedves, előzékeny, segítőkész személyzet. Családi vállalkozás, ahogy olvastam, de én ezt csak abban vettem észre, hogy nagyon odafigyeltek mindenre, és kedvesek voltak mindenkivel. Magyarok nagyon kevesen voltunk, inkább angolok vannak, meg néhány német, talán francia is akadt. Ettől függetlenül nem éreztük, hogy lenéznének bennünket. Hotel tiszta volt, rendezett. Látszott, hogy karban van tartva, ha valami elromlik, akkor rögtön javítják, nem találkoztunk semmiféle javítandó dologgal, mint pl. meglazult kilincs, kattogó klíma, vagy hűtő, eldugult lefolyó stb.
Klímáért, hűtőért helyszínen kell fizetni, ha akar az ember. Én javaslom mindenkinek. Mi aug-ban nem bírtuk klíma nélkül és a költsége sem volt eget verő, ha visszaosztjuk a szobában lakókkal, de még egy főre sem. Amikor mi voltunk, akkor klíma 5,9 Euro per nap volt, a hűtő pedig 1,5 Euro per nap, ha jól emlékszem. Szobákat naponta takarítják, törölközőt cserélnek stb. Annyi érdekesség van, hogy áram akkor van a szobában, ha a kulcs be van téve az ajtó mellett egy kis mágneses kapcsolóba, tehát akkor van klíma és áram, ha az ember otthon van. Viszont a hűtő az ment végig, annál nem vettük észre, hogy bármit jelentett volna, hogy otthon vagyunk-e vagy sem. Tehát meleg szobába érkezik az ember, ez gáz, de hamar lehűtötte a szobát a klíma. Ja, TV is volt minden szobában, amin be volt állítva a Duna TV, amit mi szerettünk, mert egy-egy híreket legalább elcsípett az ember magyarul. Többen voltunk, mindenkinél be volt állítva a Duna tv csatornája. Szerintem erre a szállodában figyelnek, tudják, hogy jönnek magyarok is, és ezért ezt a csatornát is felvették a beállítandó csatornák közé. Többi csatorna angol, német, görög nyelvű volt. Klíma és hűtő ha jól tudom minden szobában van, és az ember eldöntheti, hogy akar -e fizetni érte vagy sem. Ami jó, ha a hét közepén döntöd el, akkor csak a hátralévő időre kell persze fizetni, és ha meggondolod magad, akkor visszafizetik a pénzt, azokra a napokra, amikor nem szeretnéd használni ezeket. Értsd: előre kell fizetni amíg maradsz addig, onnantól, amikor megrendeled őket, ha nem kéred x nap múlva, akkor az onnan hátralévő időre visszafizetik a pénzt. Mi nem variáltunk, kifizettük és eszünkben sem volt visszamondani.


Ellátás: reggeli az egyhangú. Első 2-3 nap még ok, de utána elkezd unalmas lenni, sajnos nem variálnak a koszton nagyon. Tojás minden nap volt (kemény tojás, lágy tojás, tükör tojás), 2 fajta felvágott, 1 fajta sajt, de mindig ugyanazok, jam-ek, méz (finom), joghurt, corn flakes, mogyorókrém, vaj, margarin, vmi befőtt a joghurthoz, zöldségekkel megrakott kenyér (mint egy gyenge lecsó rárakva a kenyérre). Ezen kívül 2x volt virsli egy hét alatt (mustár, ketchup nem volt), 1x sült bacon. Nekünk már unalmas volt, de azért elviselhető. Ja, persze két fajta juice, gyenge kávé, forró víz teához, citrom nincs kitéve a teához, mint általában mindenütt Európában.
Vacsi viszont szerintünk jó volt, magyar ízlésnek bejön. Minden este két fajta hús (sertés és marha leggyakrabban, de volt csirke, hal, pulyka és bárány is), 1 vega kaja (sült cukkini, sült paradicsom, párolt karfiol stb.), két fajta köret. Többször volt spagetti is, hol ilyen, hol olyan módra, általában gyenge paradicsomszószos megoldás volt. Ezenkívül többféle saláta, 1 fajta leves minden nap, gyümölcs (dinnye) és édesség. A mi társaságunk minden nap jóllakott, tudott magának megfelelőt választani. Vacsoránál már elég sokat variáltak, egy héten nem is hiszem, hogy a köreten kívül a főételek ismétlődtek volna egyáltalán, minden nap más volt. Volt olajbogyó is párszor és tzaziki és ikrakrém (nagyon finom volt - sajnos már csak itthon tudtam meg, hogy mit eszek, amikor lefordítottam, mert minden angolul volt kiírva, és ezt az egyet nem értettem). Volt olyan fogás, ami picit fűszeres volt, nem csípett, csak többféle fűszer volt rajta, de nekünk ízlett.
Étteremben annyi hely van, amennyien vannak a szállodában (ha tele van a hotel). Ezért ők osztották be, hogy ki hová ül, és mindenkinek ott kellett ülnie. Arra figyeltek, hogy egy család egy asztalhoz kerüljön. Mi 6-an voltunk + 2 pici gyerek, és egy nagy asztalhoz tettek minket. Ami előnye volt a dolognak: nem volt tolongás és helyfoglalás. Hátrány: elképzelhető, hogy ha vki egyedül érkezik vagy kettesben akkor idegenekkel egy asztalhoz kerül, bár nem biztos, hogy mindenki ugyanakkor megy enni. Vacsoránál italért fizetni kell. 1,5 l ásványvíz 2 euro volt a vacsorához, ha kért vki.

Gyerekekkel: mi másfél éves ikerpárral mentünk. Utaskívánságba beírtuk a kiságyat, utazási irodánk utolsó percig nem tudta megmondani, hogy lesz-e kiságy a gyerekeknek vagy sem. Én azért biztonság kedvéért saját szakállamra felhívtam a hotelt, ott azt mondták, hogy már be van készítve. Azért aggódtam, hiszem, ha látom.
Tényleg be volt készítve mindkét utazó kiságy, még arra is figyeltek, hogy egy lányos és egy fiús legyen (egy lányunk és egy fiunk van) - vagy csak véletlen? Ebédlőasztalnál bébi etetőszék előre bekészítve. Szerintem a szobát is úgy kaptuk, hogy a kerthez közel legyük, itt is tudtak a gyerekek árnyékban szaladgálni, sőt még egy hinta is volt. (mi felkészültünk rá, hogy nem lesz játék semmi).

Mi a 3.emeleten voltunk tengerre néző családi szobában, ezt annyiból módosítanám, ha még egyszer mennénk, hogy a 2.-ra kérném magunkat, ugyanis lift a 2.-ig van, utána lépcsőkön kell gyalogolni. Idősebbek és kisgyerekesek ezért erre figyeljenek, ha lehet. Családi tengerre néző szobák szépek voltak, jó kilátás, nálunk a fürdőszoba felújított volt, majdhogynem megfelelt egy négy csillagos hotélenek. Ráadásul több családi szobában plusz ágy is van, tehát ha két felnőtt megy, meg esetleg egy babaágyas gyerkőc, akkor előfordulhat hogy lesz még 1-2 extra ágy. Nekünk is volt, ami jó volt a gyerekek miatt, néha azon játszottak. Egy ágyasokban is voltak a társaságban, azok nem tengerre nézőek, hanem a kertre. Azok picik, egy ágy, egy szekrény, egy fésülködőasztal, éjjeli szekrény és egy zuhanytálcás fürdőszoba. De ez is tökéletesen megfelel, tiszta, rendezett. A hotel több épületből áll, ezeket lépcsők kötik össze. Marha sok lépcső van, ezért érdemes a liftet használni, ha lehet. A főépületben van a lift, ahol a recepció, mi nem abban az épületben voltunk, de a főépületből át lehetett menni a mi épületünkbe, és csak azért kellett lépcsőzni, mert mint említettem a 2.-tól felfelé nincs lift. 4.-re nem érdemes menni, az ugyanis külön kis épületben sok lépcsőn keresztül megközelíthető, valahol a kertben van, az nem volt nekem szimpatikus.
Ja, még egy: rengeteg a szúnyog éjszakánként. Tehát ha vki nem akar légkondit, akkor vigyen szúnyogriasztót, különben nem tud nyitott ablaknál aludni, augusztusban pedig zárt ablaknál nem lehet aludni szerintem. Az elektromos szúnyogriasztó viszont hatásos volt a tapasztalatok szerint.

Van medence is, nálunk inkább felnőttek használták, gyerekmedence nem volt. Minden reggel tisztították a falevelektől. Medence partján ingyen napágy, napernyő, de délre, 11-re már foglalt volt mind. Medencénél pool bár, amitő én a hotel leírás alapján idegenkedtem. Ott viszont sajnáltam, hogy csak utolsó nap "fedeztem fel". Jó áron lehet kapni souflaki-t, görög salátát, szendvicset, jégkrémet stb. Ha akrja az ember akkor, a medence partján eszi meg, ha akarja akkor felviszi a szobájába és utána visszahozza a tányért. Nem levevős, olcsóbb volt minden, mint a tengerparton (persze azért picit drágább, mint az itthoni árak).

Összefoglalva tehát Paleokastrista gyönyörű kilátással rendelkező szép hely, csodás a tenger, tiszta, sokan Korfu más részéről azért eljönnek, hogy megnézzék, mert állítólag ez Korfu legszebb része. Nem a hagyományos hosszú homokos tengerpart, hanem kis öblök vannak, kisebb strandokkal, de el lehet férni, mi mindig találtunk helyet még du. is. Csendes hely, kevés bolt, nincs disco, nincs bár, néhány étterem van viszont. Kevés magyar, sok brit. Sok lépcső vagy lejtő-visszafelé kaptató a tengerparthoz. Mozgássérülteknek nem ajánlanám. Kisgyerekesek voltak néhányan, ha nem is sokan, nekünk bevált kis gyerekekkel is, szerették a vizet, viszont játszótér stb. nem volt.
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina