Arconpörgés Polákföldön

Lengyelország

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 21.  - 2008. júl. 27. (6 nap)

0 hozzászólás I 2 510 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar McSmith Beszámolója

Cimkék: gdansk  krakow  poznan  wroclaw 

Szokásomtól eltérően majdnem egy nagycsoportos túrát szerveztem, de végül két évfolyamtársammal: Szatyival meg Nándival indultam útnak. Bár így is bonyolult volt az útiterv, felszálltunk a MÁV nappali krakkói járatára. Kellemes borozgatás meg pálinkázás után délutánra befutottunk Krakkóba, majd felkerestük Szatyi által már előre lefoglalt szállást (50 zl ha korán kelsz, minőségi reggelivel) a Kazimirez városrészben. Körülnéztünk a belvárosban, majd másnap felkerestük a Wawelt, meg az egész Óvárost. Felmásztunk a Barbakánra, ettünk céklalevest meg lengyel kolbászt. Este italoztunk a hostelban a szimpi portás lányokkal. Itt már kiderült, h a polák lánykák nagyon képzettek még a magyar házipálesz kulturált elfogyasztásában.

Reggel Nándival elindultunk Gdanskba (103 zlotyi, akkori árfolyam szerint 1zl = 73 Ft), Szatyi még tett egy napos túrát Oswicienbe, majd Wroclawba ment lengyel ismerőseihez. Délutánra meg is érkeztünk Gdanskba, ahol két brit arcot követve sikerült szállást kapni egy tömegszálláson (35 zl reggelivel). 12-en aludtunk egy szobában, teltház volt. Egy finn sráccal haverkodtunk össze, akivel cityben bedobtunk két óriás kebapos pizzát, meg járkáltunk a városban. Másnap HÉV-vel elmentünk Sopotba, és megmártóztunk a csodálatos Északi-tenger habjaiban. Nem is volt olyan hideg, meg kevéssé volt sós. Este véletlenül összefutottam egy ismerősömmel, aki felhívott kávézni a művészlakásába, elugrottam a Hajógyárhoz. A bejáratnál van egy resti, ami szuvenír boltként is működik.

Nándi este visszament Magyarországra, én meg elindultam Poznanba (48 zl). Itt egy koleszból átalakított hostelban (35 zl) laktam, ráadásul taxi vitt ingyen a szálláshelyre. Bejártam a várost, ettem fincsi főtt disznócombot, karaokiztam a sörsátorban a helyi tinikkel. No de úgy tűnt ez az este se lesz túl különös, amikor egy jenki srác megkérdezte, nincs-e kedvem vele tartani az éjszakába. Naná, hogy igen, és bölcs döntés volt, mivel kiderült róla, h már 3 éve él ebben a városban, és már egy phd-t tudna írni a polák lányokról. Így mulattunk hajnalig egy roppant aranyos testvérpárral, tipikus szláv lányok vannak arrafele.

Utána csatlakoztam Szatyihoz Wroclawban, ahol tovább ment a pörgés. De eddigre már nagyon kimerültem, és egy 10 órás élményvonatozás után vasárnap estére haza is értünk.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.2 (6 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina